Miljö Geschäft

Jag har med stort nöje läst Michael Crichton i 15 år. Han är något så ovanligt som en ”hederlig” intellektuell som sakligt granskar fakta och väger för och nackdelar mot varandra. Något som ju tyvärr är mycket ovanligt i dessa tider.

 Jag tänker här återge det tal han höll på Nationella Press Klubben i Washington den 25/1 -2005 (se länk nedan). Där han tar upp på vilka ovetenskapliga och dubiösa grunder som t.ex. Kyoto protokollet bygger på. Och den heliga gral som global uppvärmning blivit och alla dessa s.k. klimatmodeller som inte ens vilar på kvicksand för att uttrycka saken milt.

 För en annan som följt dessa frågor under en mycket lång tid så kan man bara sorgset skaka på huvudet. Ett exempel – de personer(s.k. forskare) som ligger bakom dessa dubiösa teorier om global uppvärmning är SAMMA personer som för 30 år sedan larmade och spred panik om en ”Global Ice Age” som då sades vara nära förestående. 

Det var bara det att dessa s.k. klimatmodeller och deras data var SÅ undermåliga och saknade stora och viktiga bitar av hur atmosfären faktiskt fungerar: Viktiga data fanns överhuvudtaget inte med. Så det tvingades efter ett antal år erkänna att det hade ”räknat fel”. Men det var inget publikt erkännande utan skedde i små notiser och artiklar i tidskrifter för de närmast sörjande.

 Alltså när man har TOTALT fel så går man inte ut och larmar och tar ”tillbaks” paniktrumman som man gjorde när man lanserade den felaktiga teorin (känns mönstret igen?), utan man låter saken sakta tyna bort i största möjliga tystnad utåt.

 Nå, nu har de kommit tillbaks och är lika tvärsäkra som de var för 30 år sedan fast tvärtom så att säga. Och nu larmar och sprider de panik om Global Uppvärmning. Deras klimatmodeller är lite justerade, uppdaterade etc. MEN fortfarande så saknas stora och viktiga bitar av hur atmosfären fungerar, solens påverkan, de stora cykler av temperatur uppgångar och nedgångar och deras påverkan etc. 

Och på dessa luftpastejer så kommer det att slängas ut åtskilliga 1000 tals miljarder dollars för något som kanske kan inträffa om 100 år.  

 Under tiden så dör folk, (här och nu – inte om 100 år) fortfarande i stora mängder i sådana gamla folksjukdomar som malaria, TBC etc. som lät kunde bekämpas och botas för en promille av det belopp som slängs ut på dessa miljöfantasier. 

Det har vuxit fram en ohelig symbios (för att parafrasera ett känt citat så kallar jag det, det ”miljövetenskapligapolitiska komplexet”) mellan s.k. ”miljövänner”, s.k. forskare som vet vad som är ”inne” och var alla bidrag till forskning finns samt politiker som sent om sider vill hoppa ”på tåget” i tron att de blir populära och gör något bra för miljön. Hela byråkrat kårer växer upp som lever gott på detta och far jorden runt och deltar i alla dessa konferenser och möten. 

 Om man var lite elak så kunde man snabbt konstatera att dessa ”miljövänner” har en stor påverkan på miljön bara genom sin enorma årliga ”pappersproduktion” och resande kors och tvärs över jordklotet i flygplan, stora konferensanläggningar, de bor på stora hotell, resor med bilar till och från dessa anläggningar etc.

Och sedan har vi hela den ekonomiska biten med höga traktamenten, höga löner, resersättningar, rese och hotellkostnader etc. etc.

 Så det vore en stor miljövinst om dessa herrar och damer började ägna sig åt vettigare saker.

Och medans detta oseriösa ”geschäft” fortgår så blir verkliga miljöproblem ignorerade då det inte är lika ”inne” att syssla med verkliga, jordnära problem som man kan lösa inom säg 5-10 år.

 Nej, i stället ägnar man stor möda och mycket, mycket pengar åt saker som KANSKE inträffar om 100 år! 

Chritons tal:

 http://www.michaelcrichton.net/speech-ourenvironmentalfuture.html 

Länkar med intressanta fakta:

 http://mysite.verizon.net/mhieb/WVFossils/greenhouse_data.html 

http://mysite.verizon.net/mhieb/WVFossils/global_warming.html 

http://mysite.verizon.net/mhieb/WVFossils/ice_ages.html 

http://mysite.verizon.net/mhieb/WVFossils/Carboniferous_climate.html 

Några intressanta grafer:

  image270f.gif

image162.gif image161.gif image160.gif image158.gif image191.gif 

image277.gif 

image159.gif image011.jpg image012.jpg image157.gif              

 

 

Etiketter: , ,

Ett svar to “Miljö Geschäft”

  1. Per Henningsson Says:

    VAR KRITISKA
    Michael Cristhons föreläsning är tankeväckande för alla som är djupt intresserade av klimatfrågorna. Tack för denna reminder!

    Ett utmärkt exempel på att vi alla måste vara kritiska och inte drabbas av masshysterin som massmedia i alltför många fall understöder. Christon förtjänar ett erkännande för ett mycket bra inlägg i debatten även om det skedde för några år sedan så är det långsiktiga fortfarande i allra högsta grad gltigt.

    Följer gärna en debatt som kan visa på en sund kritik mot de allra värsta avarterna av skrämselpropagandan i samband med klimatfrågorna. Det betyder för den skull inte att man skall nonchalera hoten utan mera att man måste prioritera sina insatser på både kort och lång sikt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: