The Great Global Warming Swindle

En intressant Brittisk dokumentär från Channel 4 om att det är ideologi och tro som ligger bakom larmandet om ”Global Warming” och inte så mycket vetenskapliga data. Man behöver ju inte hålla med om allt som sägs i denna film men nog är det intressant att skåda med vilken hätskhet avvikande vetenskapliga åsikter om Global Warming möts från ”etablerat håll”.

Bland de mest intoleranta som finns är just s.k. “vetenskapsmän” som är så övertygade i sin tro att de glömmer bort att fakta och prövningsbar sund vetenskaplig praxis skall ligga bakom ALL vetenskap. Om det inte gör det, ja då är det heller inte vetenskap och skall kallas vid sitt rätta namn: tro, vidskepelse, tyckande, politik, ideologi etc.’

Någon som tror att denna dokumentär kommer att översättas och visas i svensk tv? Don’t count on it! 

http://en.sevenload.com/videos/ha4PoKY/The-Great-Global-Warming-Swindle  

En intressant artikel I ENERGY & ENVIRONMENT Vol 18 no. 7+8 med titeln: BIAS AND CONCEALMENT IN THE IPCC PROCESS: THE “HOCKEY-STICK” AFFAIR AND ITS IMPLICATIONS

http://homepages.tesco.net/~kate-and-david/2007/Holland(2007).pdf 

Ett annat intressant dokument är ”Governments and ClimateChange Issues – The case for rethinking” av David Henderson. Före detta chef för OECD: s Ekonomi och Statistik departement.

http://forecastingprinciples.com/Public_Policy/Henderson2007paper.pdf 

Etiketter: , ,

Ett svar to “The Great Global Warming Swindle”

 1. Sunt Förnuft Says:

  Har just sett den engelska dokumentären som det hänvisas till ovan,

  http://en.sevenload.com/videos/ha4PoKY/The-Great-Global-Warming-Swindle

  När man sett den och läst annat på denna blogg åberopat material om debatten om Global Warming bl.a. Michael Crichtons redovisning under

  http://www.michaelcrichton.net/speech-ourenvironmentalfuture.html

  visserligen några år gammal men faktamässigt lika aktuell som idag

  kan man inte förstå Dagens Nyheters i dagarna publicerade artikelserie med enorm skämselpropagande för de kommande årtiondenas och århundrandenas väntade globala uppvärmning och dess påstådda följder.

  Det finns ju i artikelserien inte ens ett försök till att visa att det finns vetenskapsmän som ifrågasätter en sådan drastisk redovisning som den som sker på DN:s lösa grunder eller t o m faktiskt på helt felaktiga antaganden och modeller. Det är sorgligt att en seriös tidning kan tillåta sig att redovisa sådana populärbaserade uppfattningar som DN nu okritiskt och sensationsstyrt redovisar för en intet ont anande publik som därmed inte ges möjlighet till eget tänkande och eget ställningstagande.

  DN borde göra en ny artikelserie med bl.a. de fakta som redovisas här och på andra håll. Nu ylar DN med vargarna utan att balansera allt bottenlöst elände som de redovisar. Svagt. Har ingen av de 4 i den s.k. klimatredaktionen sett den engelska dokumentären som nämns här eller orkat att ta sig igenom Christons förnuftiga redovisning? Hade de gjort det hade artikelserien sett annorlunda ut. Det finns mängder med annat material också naturligtvis, om man är seriös. Men det jag nämner räcker mer än väl som en uppväckare! Man börjar då fundera på om man är utsatt för manipulationer.

  OBS att det inte är fråga om att förringa betydelsen av miljöfrågorna eller att man inte måste ta itu med de problem som finns men det måste ske med vetenskapen som grund och inte enbart en massa flabbigt tyckande som gagnar en väldig mängd egenintresssen. Både politiska och ekonomiska!

  Titta, läs och lär!

  Sunf Förnuft

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: