Vårt dyra lilla försvar – 2

Försvarsberedningen har i dag publicerat sin rapport ”Säkerhet i samverkan” där alla 7 partier var ense (bortsett från några smärre markeringar från kommunisterna).

Jag har i ett tidigare inlägg (Vårt dyra lilla försvar) berättat om hur illa ställt det är med material, utrustning och utbildning för våra ”insatts soldater”. Detta trotts att budgeten har legat på 42-43 Miljarder de senaste 10 åren.

Jag jämförde också med Finland som för halva budgeten får mycket, mycket mer för sina pengar. Och det unika med Sverige där huvuduppgiften för försvaret INTE är att försvara landets territorium. Utan att vara en insatsstyrka i EU/FN/Natos tjänst.

När man därför läser denna rapport så blir man sorgsen och beklämd.

Sorgsen på grund av den låga intellektuella nivån på den s.k. omvärldsanalysen och alla de framtida problem och scenarios som slätas över eller förbigås.

Beklämd därför man med hull och hår har svalt hela den ovetenskapliga hysterin kring ”Global Warming”. Observera att detta dokument skall styra utformningen av Sveriges försvar det närmaste 10 åren.

Ett ”försvar” som till styvende och sist skall vara vårt yttersta värn att Sverige förblir en fri och självständig stat.

Av de globala hot som lyfts fram betonas särskilt ”klimathotet” (SIC!)

”De globala miljöutmaningarna och klimatförändringarna hotar oss alla. De utgör de allvarligaste hoten mot människors säkerhet och fundamentala levnadsvillkor.”

Så nu skall tydligen våra käcka ”gossar” i NBG (Nordic Battle Group) även vara insattsberedda och rycka ut och ”bekämpa” klimatförändringarna.

Och med tanke på hur illa förbereda och utrustade de hittills har varit för sina utlandsuppdrag så säger jag bara en sak – Lycka Till!

Jag kommer att tänka på Don Quijote – ni vet han som med sin väpnare (Sancho Panza) stred med väderkvarnarna.

Rapporten finns här:

http://www.regeringen.se/content/1/c6/09/35/89/61dcc195.pdf

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

5 svar to “Vårt dyra lilla försvar – 2”

 1. 01:an Says:

  Sveriges ”nya försvar”, en spjutspets på hela 40 personer är nu på Bali tillsammans med 15 000 andra tillresande fundamentala ”miljöterrorister” för att frälsa Sverige från miljöondo och inte inleda dem i frästelse att se på världen med vetenskapliga och ekonomiska ögon.

  Det globala miljöhotet är ju i Försvarsberedningens rapport enligt riksdagspartierna – utom kanske kommunisterna (v) som gjort vissa reservationer – för närvarande det största hotet mot den svenska befolkningen!

  Fan tro’t ! Det är den muslimska invandringen och Islams hot genom Sharia lagar, hedersmord, könsstympning, våld mot kvinnor, påtvingade hucklen på underkuvade kvinnor, segregerad utbildning i muslimska friskolor m.m. och de dogmatiska islamisternas organiserade motstånd mot assimilering i det svenska samhället ledd av Jihad-hetsande imamer i alla Sveriges undanskymda moskélokaler.

  Låt oss höra vad SverigeDemokraterna tycker om säkerhetspolitiken och hoten mot Sverige och Sveriges befolkning?

  De etablerade riksdagspartierna har ju abdikerat sitt ansvar i Försvarsberedningens rapport och vem skall man vända sig till som 2010 kan ge en demokratisk röst till det enorma missnöje som frodas ute i samhället mot de verkliga säkerhetspolitiska hoten mot det svenska folket och hoten mot de invandrare som vill känna att de i Sverige kommit till ett öppet och säkert samhälle som värnar om deras frihet och demokratiska rättigheter undan förföljare och illasinnade stater och religioner?

  Nu får det var slut på allt politiskt styrt säkerhetspolitiskt ordbajsande.

  Låt oss tala klarspråk om ”främlingsfientlighet”, ”islamofobi” och invandrares och deras barns ”våldsbrott”, totala kostnaderna, dvs minusposterna i pengar för den ohejdade invandringen, följderna m. m.

  Försvarsberedningens rapport tar inte upp dessa hot. De verkliga hoten i närtid !

  En svensk battle group med gröna uniformer i Saharas bruna ökensand i Dafur och tsridbilar i stället för båtar som de är vana vid rör 200 personers liv som kan gå till spillo på grund av dagens svenska inkompetens men inte över 9 miljoner svenskars vardag idag och framför allt ett fasansfullt eländigt framtida sociopolitiskt scenario. Den intresserade kan få all information bla.genom världens bloggar.

  Låt oss därför diskutera realiteter och i ett stort sammanhang.

 2. Carl Herman Says:

  Här kommer ytterligare ett bevis på hur illa ställt det är i fråga om Nordiska Stridsgruppen (Nordic Battle Group).

  Läs sidorna 11 och 12 i Officerstidningen nr 8 2007, Medlemstidning för Officersförbundet.

  Förbundsordföranden Lars Fresker och ombudsman Stefan Nilsson talar om hur illa ställt det är och vilka problem NBG har haft och fortfarande har.

  Man måste betänka att deras uttalanden är medvetet modesta och lågmälda men man blir väldigt upprörd när man läser också detta.

  Hur kan man från de ansvarigas sida och här har inte bara Försvarsmakten ett ansvar utan också regering och Riksdag acceptera att inte förse våra ungdomar och deras militära ledare med alla de resurser som man i anständighetens namn kan kräva för deras svåra uppdrag med risk för liv och lem i rikets tjänst utomlands.

  Hur kan det vara så illa ställt? Varför löser man inte problemen snabbt och effektivt? Pengar finns ju. Organisera kan militärer.

  Klicka för att komma åt nr8_2007.pdf

 3. Välkommen till Stasi och KGB land DAG 47 – Björck avgår i protest mot FRA lagen « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] fritt fall”,  Försvaret – vilken total INKOMPETENS!,  Vårt dyra lilla försvar, Vårt dyra lilla försvar – 2, Vårt dyra lilla […]

 4. Försvaret – Det totala vansinnet och oansvaret fortsätter som om ingenting har hänt « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] fritt fall”,  Försvaret – vilken total INKOMPETENS!,  Vårt dyra lilla försvar, Vårt dyra lilla försvar – 2, Vårt dyra lilla […]

 5. List of Gazprom’s huge empire of subsidiaries – Part 1 « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] Försvaret – vilken total INKOMPETENS!,  Vårt dyra lilla kastrerade försvar!, Vårt dyra lilla försvar – 2 och  Vårt dyra […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: