Miljöhysterins Hybris

Jag publicerar här min kommentar till Pelle som ett nytt inlägg då jag tycker det har en allmän giltighet. Och då alla inte läser kommentarerna.

Pelle Säger:
10 december, 2007 kl. 11:06 pm

Så var ligger problemet med att naturen håller på att kapsejsa då?

  1. sophiaalbertina Säger:
    11 december, 2007 kl. 7:03 pm  

Kapsejsa = välta, kantra, gå omkull etc. Suck! Jag undrar vem som kommer att ställa alla dessa politiker, journalister, vetenskapsmän etc., till svars för att de skrämmer vettet ur vanliga människor så att de går och oroar sig för en massa onödiga saker.

Det är inte bra för den psykiska och fysiska hälsan att gå omkring och vara ständigt oroad. Framförallt inte för saker som man inte kan påverka så mycket.

Nå, för att återgå till din kommentar: Du tycks, som så många andra s.k. miljövänner, utgå från att det finns ett fast, fixerat, fruset tillstånd som ÄR DEN TYPISKA ”naturen”, ”vädret” etc. Och som kommer att vara i detta ”perfekta” tillstånd för alltid när vi väl har fixat Global Warming eller något annat s.k. miljöhot.

Så min fråga till dig blir då: Håller jorden på att kapsejsa därför att temperaturen var 1,5 grader varmare för 1000 år sedan. Eller för att den var 1 grader kallare för 150 år sedan? Eller för att det var 2 grader varmare för 125 000 år sedan? Eller för att det var 5 grader kallare för 630 000 år sedan?

Vilka är dina referensrammar och vad är det du jämför med? Vädret för en dag sedan? Vädret för 50 år sedan? Vädret för 300 år sedan? Vädret för 150 000 år sedan? Vädret för 2 miljarder år sedan? Eller vädret som det kommer att vara om 10 dagar eller om 300 miljoner år?

Naturen och vädret är det mest dynamiska som finns. Där en rad olika förhållanden och krafter interagerar, samverkar och motverkar varandra i en ständig växelverkan. I detta ständiga dynamiska växelspel så deltar och INGÅR numera människan.

Så i jämförelse med jordaxelns lutning och dess periodvis stora variationer, de magnetiska polernas variationer och totala skiftningar, solens aktivitet och variationer i solfläckscyklerna, jordbanans variationer, månen, meteoriter, kontinentalsocklarnas rörelser, vulkanisk aktivitet etc. (Jag skulle kunna nämna många flera ”stora faktorer” men då blir mitt svar för långrandigt).

Så har människans bidrag till allt detta hittills varit ganska liten. Vi har som sagts funnits i sisådär 2,5 miljoner år av dessa 4,5 miljarder år. Och den modena människan har funnits i ca 8-9 000 år. Men vi ingår som sagt, NUMERA, som en del i detta växelspel. Och påverkar och påverkas av det.

Men att påstå att det människan gjort de senaste 50 åren skulle vara DEN ENDA – eller HUVUDORSAKEN till alla väderförändringar blir närmast patetiskt. Och tyder på ett mycket stort mått av hybris.

Det FINNS INGET STATISKT VÄDER ELLER NATUR och så har det varit sedan denna planet skapades för ca 4,5 miljarder år sedan. Och så kommer att förbli till denna planets undergång om sisådär 5-6 miljarder år då solen går in i sin slutfas och vi antagligen blir uppslukade. Eller så klarar vi oss precis. Det är lite ”osäkert” men hur som helst så blir vi toast!

Undrar föresten vad Global Warming modellerna säger om det? För då kommer jorden att vara ”mycket varm”. Ungefär som en svedd kol bit. Och det har ingenting att göra med CO2.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: