Svenska journalistikens abdikation inför miljöhysterin

Jag publicerar här min kommentar till Zmilla som ett nytt inlägg då jag tycker det har en allmän giltighet. Och då alla inte läser kommentarerna.

Zmilla Säger:
13 december, 2007 kl. 3:28 pm

Mycket positivt att se att det finns de som kan tänka kritiskt och forma sina egna tankar. Tack för en mycket läsvärd blogg. Även kul att se att kommentarerna.

Den tro på människan som Aftonbladets blogg tar ifrån en, får man lättare tillbaka på wordpress, jag får byta.

  1. sophiaalbertina Säger:
    13 december, 2007 kl. 5:17 pm  

Zmilla,

Tack för de fina orden. Det värmer så här på lucia dagen.

Det finns hur mycket material som helst att publicera om hur ovetenskaplig och oseriös hela den här Global Warming hysterin är.

Det som är så anmärkningsvärt är den TOTALA likriktningen i svenska massmedia. Och deras TOTALA ENSIDIGHET. Och som lök på laxen så hoppar nu alla politiker, kändisar, tyckare etc. på hysterin med det här Global Warming tåget. Allt i tron att de skall bli ”populära” och att de visar hur duktiga de är för att de ”gör något”.

Att de sedan gör helt fel saker och att dessa saker kostar triljoner dollars som kunde användas till mycket bättre saker, verkar inte spela någon som helst roll.

Men det är klart. Det är ju inte dessa politiker etc. som kommer att få betala dessa vansinniga kostnader. Utan det är vi, det ”oupplysta” folket som får göra det. Och allt detta som tack för att vi blivit skrämda från vettet!

För vad man egentligen gör är ju att skrämma vettet ur vanligt folk. Man ger dem dåligt samvete och skuldkänslor för saker som INTE är sanna. Och som folk inte har någon skuld i och inte kan göra så mycket åt.

Det är också ett utmärkt sätt att utöka sin makt för dessa ”hysteriker”. Ett folk som är skrämt är mycket lättare att leda och manipulera.

Jag kan på 5-10 minuter få fram fakta som sågar Global Warming hysterin längs fotknölarna och som visar hur ovetenskapligt det hela är. Så varför gör inte journalisterna samma sak?? Det vore mycket enkelt för dem att hitta dessa fakta om de bara gjorde de ”jobb” de förmodas göra.

Svaret är tyvärr att de flesta av dessa s.k. journalister för länge sedan har abdikerat från sitt uppdrag. De är inte längre journalister. De har blivit ideologer och ”folkupplysare”. Som ser som sitt uppdrag att upplysa oss stackars vilseförda individer (alltså folket) som inte kan ”förstå” dessa viktiga frågor. Och därför måste vi ”upplysas” om ”sakernas verkliga tillstånd”.

Att allt detta sedan är lögn och förbannad dikt spelar inte så stor roll för dessa personer. Tyvärr.

Och sorgligast av allt. Hela den här Global Warming hysterin gör det verkligt svårt att bedriva ett seriöst miljöarbete. Och att göra något åt de problem som vi verkligen har.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: