Försvaret – vilken total INKOMPETENS!

Försvaret, vilket skämt och vilken MONUMENTAL INKOMPETENS hos ÖB och försvarsledningen och försvarsutskottet. Och varför är man inte längre förvånad över denna totala inkompetens och vanskötsel från ledningens sida?

Nu ”visar” det sig man bara i år saknar 1 500 000 000 kr för driften. Och nästa år säger man att det kommer att saknas 1 200 000 000 kr och för 2010 1 500 000 000 kr osv.

Varför man nu skall tro på dessa siffror då de aldrig haft rätt de senaste säg 20 åren.

Jag har i tidigare inlägg (Vårt dyra lilla försvar  och Vårt dyra lilla försvar – 2) skrivit om misshushållningen inom försvaret. Om hur man lagt ned förband efter förband, skrotat massor med material och hur man trotts allt detta fortfarande kostar detsamma som man gjorde för 10 år sedan ca 42 000 000 000 kr.

Och hur lite vi får för dessa pengar jämfört med t.ex. Finland. Om hur illa utrustade våra internationella insatts förband är, hur lite med sjukvårdskapacitet det finns för dessa förband etc.

Och nu detta.

Man har noll koll på pengar och budget! Men en film där ÖB går omkring och småmyser i tuffa omgivningar det har man råd och tid med. Liksom att kastrera lejon (Vårt dyra lilla kastrerade försvar!).

Det finns en gräns för hur länge man kan ha tålamod med inkompetens och vanskötsel. Och den gränsen har nu med råge passerats!

 

Lägg ner ”skiten”!

Varför skall vi betala 42-43 000 000 000 kr/år för något som för det första inte klarar av sina uppgifter (att försvara Sverige) och som så TOTALT missköts av de som är satta att styra och leda verksamheten. OCH DÄR INGEN FÖRBÄTTRING SKER! Utan tvärtom så blir eländet bara värre och värre och dyrare för varje år.

Man kan inte leka med, och begära att människor skall offra liv och lem för en verksamhet som leds av sådana inkompetenta ”intelligens befriade” personer.

Det är dags att säga ifrån! Det får vara slut på lekstugan nu!

Men det blir nog svårt – i Sverige är det vanliga ju att INGEN TAR NÅGOT SOM HELST ANSVAR FÖR NÅGONTING. Utom att höja sina egna löner och förmåner.

Vi har sedan länge passerat banana republic stadiet. Där finns det åtminstone vissa gränser för inkompetensen och korruptionen. Och man låtsas inte som om att det skulle vara på något annat sätt än det är.

Och jag tycker fruktansvärt synd om alla de kunniga och kompetenta personer som trotts allt finns på ”lägre” nivå inom försvaret och som måste stå ut med all denna totala inkompetens på högre nivå

Artiklarna finns här:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_765469.svd

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_765475.svd

Etiketter: , , , , , , , ,

4 svar to “Försvaret – vilken total INKOMPETENS!”

 1. Försvarsvän Says:

  Från att ha varit en stark vän av det svenska försvaret så som det var på 50- och 60-talet, tyckt att den svenska värnplikten kunde anses vara en bra garanti för landet i händelse av provokationer av olika slag och inte minst för att den fostrat generationer av unga svenska män i konsten att arbeta i team och ta ansvar för sina handlingar och ansett att den starka och välutbildade svenska försvarsmakten genom den blotta närvaron haft en fredsbevarande effekt i Norden tvingas jag nu hålla med författaren av detta inlägg.

  Det är med sorg i hjärtat jag ser Alliansregeringen med Moderaterna i spetsen förstöra det svenska försvaret fullständigt. En nedmontering och nedvärdering som de vänsterinriktade socialdemokraterna och kommunisterna påbörjade i slutet på 60-talet har nu Moderaterna fullbordat på ett häpnadsväckande oskickligt sätt, både ideologiskt och ekonomiskt.

  Det bästa vore nu för Sverige att omedelbart bli en fullvärdig medlem av NATO och låta deras organisation och deras krav gälla för den minimala försvarsmakt som Sverige då måste hålla sig med för försvaret av Sverige och för ett solidariskt deltagande i försvaret av länder som ingår i den pakten.

  EU:s hopraffsade små styrkor kommer aldrig att bli något att räkna med för försvaret av Sverige. Ett försvar som kan komma att behövas inte minst för att ha en avskräckande effekt på terroristdåd, maffians attacker på samhället inklusive de allt mer dominerande motorcykelgängen som polisen inte klarar av.

  Lägg om hela försvaret. Lägg inte ner skiten men stoppa alla utbetalningar som kan stoppas. Skär bort bölden nu.

  Varför inte sätta de militärer som så önskar i vettigt arbete. De kan med sina kunskper om den svenska naturen omskolas till att vara ledare för vägbyggen och järnvägar. Invandrare har de som arbetskraft i massor genom den obefintliga invandringspolitik som riksdagspartierna står för. Invandrare som är arbetsföra och behöver arbetsuppgifter finns i 100 000-tal som kan assistera de civila militärerna tills invandrarna finner andra arbeten ute i samhället. Alla skall med, alla skall ha arbete heter det ju i Alliansens slogans.

  Inkompetensen genom att tvinga den hederlige Odelberg till avhopp och tillsätta lättviktaren Tolgfors visar att Moderaterna i försvarsfrågorna fullständigt tappat fotfästet. Att försvaret nu skulle bränna ytterligare miljarder när man inte ens riktigt vet varför utgifterna ökat så okontrollerat är ju fullständigt upp åt väggarna. Att för övrigt behålla en av socialdemokraterna utnämnd överbefälhavare visar ju också på Alliansens totala bankrupt i försvarsfrågorna.

  Man kan inte bli annat än ledsen och besviken samtidigt som s.k. försvarspengar nu visar sig rinner ut till ingen nytta. Vi har gamla som inte får vård, vi har skolor som inte fungerar, vi har en sjukvård som bara blir sämre och sämre, vi har en polis som inte har resurser att fungera på ett acceptabelt sätt i människors vardag, vi har en infrastruktur som håller på att falla samman och vi har en okontrollerad invandring som kostar mer än det obefintliga försvaret för att ta några exempel. Har vi inte råd att ha ett försvar värt namnet måste pengarna omprioriteras till områden där de största behoven finns.

  En försvarsvän som kapitulerat

 2. Moscow’s Sinister Brilliance - Who wants to die for Tbilisi or Stockholm? « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] fritt fall – 2,  “Vi har en Försvarsmakt i fullständigt fritt fall”,  Försvaret – vilken total INKOMPETENS!,  Vårt dyra lilla kastrerade försvar!, Vårt dyra lilla försvar – 2 och  Vårt dyra […]

 3. Försvaret – Det totala vansinnet och oansvaret fortsätter som om ingenting har hänt « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] fritt fall – 2,  “Vi har en Försvarsmakt i fullständigt fritt fall”,  Försvaret – vilken total INKOMPETENS!,  Vårt dyra lilla försvar, Vårt dyra lilla försvar – 2, Vårt dyra lilla […]

 4. List of Gazprom’s huge empire of subsidiaries – Part 1 « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] fritt fall – 2,  ”Vi har en Försvarsmakt i fullständigt fritt fall”,  Försvaret – vilken total INKOMPETENS!,  Vårt dyra lilla kastrerade försvar!, Vårt dyra lilla försvar – 2 och  Vårt dyra […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: