Temperaturen för 130 000 år sedan

Som ett komplement till mitt inlägg 422 700 år av temperaturdata från Antarktis, kommer här en rapport från CAPE (The Circum-Arctic Paleo Environments), ett projekt inom The International Geosphere-Biosphere Program.

De publicerade en intressant rapport i Quaternary Science Reviews, 25, 1383-1400. om temperatur data från den förra ”last interglacial” (LIG) perioden som var för 135- 125 000 år sedan.

Om vi tittar på dessa data från norra halvklotet så finner vi att i t.ex. Västra, centrala Sibirien var 6-8 grader varmare på sommaren och 5-7 varmare på vintern jämfört med nu. Grönland var 5 grader varmare på sommaren än nu. Områden i Kanada var t.ex. 5-6 grader, 7 grader eller 8 grader varmare på sommaren än nu.

Tänk vad dessa neandertalare ställde till med. För det vet vi ju alla hur neandertalarna värmde sig med kolkraftvärk, körde omkring i bilar och flög i flygplan till internationella miljökonferenser och på så sätt drev upp CO2 och temperaturen!

Rapporten finns här:

http://chubasco.fis.ucm.es/~montoya/cape_lig_qsr_06.pdf

2008-01-19_235137.jpg

Läs även andra bloggares åsikter om <a href=”http://bloggar.se/om/milj%F6” rel=”tag”>miljö</a>

Etiketter:

8 svar to “Temperaturen för 130 000 år sedan”

 1. Orolig Says:

  Varför finns ingen öppen information i svenska massmedia om denna typ av viktiga fakta i miljöfrågorna?

  Inte är väl svensk radio och TV eller de största svenska tidningarna bundna till händer och fötter så till den milda grad att de INTE tillåts upplysa om realiteter i miljöfrågorna och särskilt då söka föra en debatt om den globala påstådda uppvärmningen och skräcksenarierna som målas fram om detta.

  Denna blogg har nu blivit ett måste för mig att skumma för att snabbt kunna få en del intressanta referenser till den information som finns utomlands. Ett stort tack till den eller de som utför detta grävande efter vetenskapliga fakta.

  Jag är numera stark motståndare till miljöhysterin och det skandalartade i att utse Al Gore till fredspristagare på vetenskapligt lösa grunder efter hans i eget intresse gjorda utspel med böcker och filmer på populistiskt snedvridna grunder.

  Orolig, men inte för den globala påstådda uppvärmningen om 100-200 år utan för att folk luras att av skattepengar betala miljarders miljarder till miljöprojekt på helt felaktiga eller ytterst tvivelaktiga grunder när det finns så många andra behov som i vår dagliga vardag redan nu måste tillfredsställas i vårt land och på vår jord.

 2. The 800 year lag of carbon compared to temperature « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] ett komplement till mina tidigare inlägg bl.a.: 422 700 år av temperaturdata från Antarktis, Temperaturen för 130 000 år sedan och Temperature data – What it really means., som handlade om Vostok Ice Core temperatur data. […]

 3. The world has never seen such freezing heat OT the Blunder with NASA: s GISS Temperature data « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] 700 år av temperaturdata från Antarktis, Temperaturen för 130 000 år sedan och Temperature data – What it really means., GLOBAL TEMPERATURE TRENDS FROM 2500 B.C. TO […]

 4. Earth on the Brink of an Ice Age « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] also my posts:  422 700 år av temperaturdata från Antarktis,   Temperaturen för 130 000 år sedan,  Temperature data – What it really means. GLOBAL TEMPERATURE TRENDS FROM 2500 B.C. TO […]

 5. The Globe is Cooling and the temperatures keep going down « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] Temperaturen för 130 000 år sedan, […]

 6. Fatal Errors in IPCC’S Global Climate Models « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] Temperaturen för 130 000 år sedan, […]

 7. The wonderful benefits of CO2! « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] Svenska folket – Ni har blivit grundlurade! 500 miljoner år av CO2 data,  Temperaturen för 130 000 år sedan,  Climate Change – is CO2 The Cause?,  422 700 år av temperaturdata […]

 8. GLOBAL TEMPERATURE TRENDS FROM 2500 B.C. TO 2008 A.D. « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] 6 000 år av temperaturdata från Venezuela,  3500 år av temperaturdata från Kina, Temperaturen för 130 000 år sedan, 422 700 år av temperaturdata från Antarktis, 3000 år av temperaturdata från Syd Afrika, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: