Snötäcket ovanligt stort på Norra OCH Södra Halvklotet

Snötäcket på norra halvklotet är nu 2% över det normala och på den högsta nivån på 5 år. 25% av norra halvklotet är nu snö och is täckt.

Följande bild och graf kommer från The Florida State University, Meteorology Department http://moe.met.fsu.edu/snow/

2008-01-28_182251.jpg

2008-01-28_182409b.jpg

På södra halvklotet är havsisen 15% högre än normalt och på rekordnivåer.

2008-01-28_182804b.jpg

Här pratar Global Warming Hysterikerna om att glaciärer, isar smälter etc. och så har vi rekordnivåer på snö och ismassor både på norra och södra halvklotet!

Global Warming anyone?

 Läs även andra bloggares åsikter om <a href=”http://bloggar.se/om/milj%F6 rel=”tag”>miljö</a>

Annonser

Etiketter: ,

3 svar to “Snötäcket ovanligt stort på Norra OCH Södra Halvklotet”

 1. Miljöbluffen Says:

  Läs om regeringens enorma miljösatsning mot bakgrund av att det på vår arma jord är rekordnivåer på snö och ismassor både på norra och södra halvklotet!

  Just nu när åldringar inte får den vård de behöver, när brottsligheten löper amok i våra samhällen, när muslimer laglöst tar över stadsdelar, när sjukvården fungerar allt sämre, när invandringen dränerar våra resurser, när ungdomarna inte har någonstans att bo, när fackföreningar och arbetsgivare har slutit en oheliga allians inom byggsektorn och stänger ute 1000-tals ungdomar som vill bli lärlingar, m.m.

  När det finns så många angelägna områden att satsa tid, ansträngningar, intelligens och resurser på då ägnar sig regering och opposition åt miljöhysteri utan sans och vetenskap.

  Det räcker att läsa denna blogg och de bidrag till debatten som kommit fram här för att förstå att miljöbluffen handlar om kampen om makt, pengar och berömmelse för ett litet fåtal medan de dumma folkmassorna världen över utan att reflektera närmare och fördjupa sig i ämnet far runt som yra höns och köper utsläppsrätter m.m. tills de inte har mer pengar pengar i plånboken.

  Det första offret för miljöpolitiken har redan skördats. En jätteanläggning för biobränsle har lagts i malpåse på obestämd tid meddelades i nyheterna under dygnet som gått. En annan anläggning i Norrköping har redan stora problem, nämndes amtidigt. Det finns nämligen inte råvaror till biodiesel- och ethanolframställning. Råvarorna har blivit för dyra på världsmarknaden just på grund av miljöhysterin.

  Det vore bättre om man exempelvis satsade på elbilar och kärnkraftsverk. Då hade vi blivit oberoende av t ex makthungriga ryssar och hade genom minskad oljeproduktion genom marknadskrafterna tvingat araberna att sänka priserna på den obetydliga olja somvi trots allt skulle behöva för bl.a. medicinska ändamål. Nyttiga satsningar av det slaget skulle ha motsvarat mindre pengar än dagens miljöhysterisatsningarna och framför allt varit framsynta och lönande framöver. Då hade man kunnat ”snacka” om att tänka på barn och barnbarn.

  Här satsas nu exempelvis 10 000 per ethanolbil av våra skattepengar. Allt i miljöhysterin namn. Ethanolen är ”död”. Man höjer bensinskatten. Allt i miljöhysterins namn. EU ställer Co2-krav som kommer att sänka stora delar av den europeiska industrin. Regeringen trycker starkt på i Bryssel och medverkar i denna miljöhysteri. Å andra sidan behöver man om man är motståndare till miljöhysterin som jag inte bry sig så värst mycket om EU-reglerna som väntas komma. Det är bara papper och återigen papper och blaha.

  När varje medlemsstat inser vad det kostar och att det innebär att flytta över arbeten m.m. till Kina och Indien m fl låglöne- och lågsocialländer kommer det att bli protester först från fackföreningarna och sedan från den borgerliga medelklass som bär upp de västerländska samhällenas frihet och demokrati. Då finns tyvärr risk för att hysterin går år andra hållet? En miljöpolitik skall vara sansad och byggd på vetenskaplig grund.

  Liksom det gick med Karlshamnsfabriken och som det snart kommer att gå med Norrköpingsfabriken för Ethanol kommer det också att gå för Alliansens miljöpolitik, stödda och överröstade som de är av oppositionen och en del av det svenska folket. Det kommer inte att dröja länge förrän miljöhysterin läggs i malpåse.

  Om några år kommer det att bli fråga om att utkräva ansvar av alla de som deltagit i detta enorma resursslöseri utan att ha haft vetenskapliga och sansade belägg för miljardrullningarna och inte minst all den värdefulla arbetstid som offrats på denna enorma ”Al Gore-fredspristagar-bluff”.

  Kom sedan inte och säg att det rådde konsensus, dvs att ”alla” vetenskapsmän var överens och att det var deras ansvar att allt gick för långt och att deras modeller var felaktiga. Bara på denna blogg finns material som bevisar miljöbluffen och att det egentligen var väldigt få som var av uppfattningen att människan skulle kunna påverka CO2 i atmosfären i sådan utsträckning att det skulle ha någon betydelse för ”global warming” om 100 – 200 år.

  Men det finns säkert folk som redan köpt stövlar för att kunna vada fram på Götaplatsen när den översvämmas av allt vatten från smälta isar på norra och södra halvkloten. (Isar som just nu fryser och inte smälter läser vi!)

  En av Sveriges ledande tidningar, DN, hade i en klimatserie för en tid sedan ytterligare ett i raden av övervägande ovederhäftiga reportage om att Götaplatsen i Göteborg nu förmodligen skulle ha säkrats i stadsplaneringen när det gällde de stigande vattenmassorna om 100 år!

  Det skall man inte tro på om man är miljöfantast, tycker jag som ju kan tycka till liksom alla miljöhysteriker! Hela Göteborg kommer att dränkas, tro mig. Dax för Noaks ark för alla miljöhysteriker. Ett säkert tips. Jag kommer dock att stå på kajen och se när isbrytaren i juli månad drar ut arken till arktiska smältvatten någonstans – men fråga mig inte var. Den nya istiden är på väg och då gäller det the global cooling som måste bekämpas. Upp till kamp mot solen!

 2. drkarin Says:

  Ja, det är synd att de jämför med en period som var den varmaste perioden sedan människan börjat mäta temperaturer överhuvudtaget (alltså 1996-2005). Det hade varit mer intressant att ha lite längre perspektiv på det hela.
  För övrigt kan man också se att det under den tidigare perioden generellt kommit UNDER det normala med snö. Att få en normal snömängd eller större än normal mängd emellanåt är väl bara bra tycker jag eftersom det kan dämpa ner växthuseffekten.
  Så jag hoppas att det kommer onormalt mycket snö iår!

  För övrigt behöver det snöa rejält för att kompensera för all avisning som skedde under de 2006+2007 då till och med forskarna var förvånade för att ingen av dom hade kunnat förutspå så snabb avsmältning!

 3. swenson Says:

  Endast en fråga till drkarin.

  Var finns de vetenskapliga kopplingarna till att det är säkerställt att det är av människan påverkade koldioxidutsläpp som lett till eller som påstås om ca 100-200 år kan komma att leda till en påtagbar global warming? Visa gärna sådana rapporterna så att denna debatt kan föras på ett seriöst vetenskapligt sätt.

  Normala cykliska klimatförändringar pågår ju kontinuerligt här på jorden och beror – enligt vad som bl.a. av fristående vetenskapsmän redovisats genom hänvisningar på denna blogg – på andra faktorer än de koldioxid utsläpp människan medverkar till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: