Svenska folket – Ni har blivit grundlurade! 500 miljoner år av CO2 data

Hittade följande mycket intressanta artikel ”Atmospheric carbon dioxide levels for the last 500 million years” med Daniel H. Rothman (MIT),  Proceedings of the National Academy of Sciences 99 (7), April 2, 2002, pp. 4167-4171.

Vad den visar är att CO2 nivån ÄR DEN LÄGSTA PÅ 500 MILJONER ÅR!     (se grafen nedan)

Ett citat:

”The last 500 million years of the strontium-isotope record are shown to correlate significantly with the concurrent record of isotopic fractionation between inorganic and organic carbon after the effects of recycled sediment are removed from the strontium signal. The correlation is shown to result from the common dependence of both signals on weathering and magmatic processes. Because the long-term evolution of carbon dioxide levels depends similarly on weathering and magmatism, the relative fluctuations of CO2 levels are inferred from the shared fluctuations of the isotopic records. The resulting CO2 signal exhibits no systematic correspondence with the geologic record of climatic variations at tectonic time scales.

2008-02-02_171332b.jpg

 Fig. 4.   Fluctuations of pCO2 for the last 500 My, normalized by the estimate of pCO2 obtained from the most recent value of . The solid line is obtained from Eq. 12 by using 0 = 36 . The lower and upper limits of the gray area surrounding the pCO2 curve result from 0 = 38 and 35 , respectively. The gray bars at the top correspond to periods when Earth’s climate was relatively cool; the white spaces between them correspond to warm modes (18).

Om man sedan kopplar dessa CO2 data och graf med mitt inlägg 422 700 år av temperaturdata från Antarktis (se graf nedan) plus mitt inlägg Temperaturen för 130 000 år sedan så framträder ett tydligt mönster.

TITTA MYCKET NOGA PÅ DESSA GRAFER!

Är det någon som förstår vad Global Warming Hysterikerna håller på med? Jo det är mycket enkelt – Det största vetenskapliga och politiska lurendrejeriet i modern tid!

             422 700 år av temperaturdata från Antarktis

2008-01-09_214158bbbb.jpg

Lägg därtill mina inlägg om hur ovetenskaplig och oseriös IPCC: s rapporter är och de urusla klimatmodellerna The UN Climate Change Numbers Hoax eller IPCC:s lögn! Och Mera om Klimat modellernas falsarium och Klimatmodellernas falsarium så framträder tyvärr en mycket entydig och klar bild.

Kära Svenska folket – ni har blivit grundlurade av Global Warming Hysterikerna. Och dessa personer vill använda biljontals kr (1 000 000 000 000) av ERA PENGAR för att lösa ett ”problem” SOM INTE FINNS och SOM KANSKE INTRÄFFAR OM 100 år!

Så låt inte dessa charlataner få FÖRSKINGRA era pengar och dessutom gynna sig själva. Det är dags att säga ifrån högt och tydligt så att våra politiker förstår att det är allvar!

Det är dags att sätta stopp för detta århundrades största vetenskapliga och politiska skandal alla kategorier.

Det finns massor av problem, inklusive riktiga miljöproblem, som behöver lösas här och nu. Använd dessa gigantiska summor på detta istället för att jaga hjärnspöken SOM KANSKE INTRÄFFAR OM 100 ÅR!

Artikeln finns här: http://www.pnas.org/cgi/content/full/99/7/4167#B18I

PDF format:

http://www.pnas.org/cgi/reprint/99/7/4167

Läs även andra bloggares åsikter om <a href=”http://bloggar.se/om/milj%F6” rel=”tag”>miljö</a>

 

Etiketter: ,

5 svar to “Svenska folket – Ni har blivit grundlurade! 500 miljoner år av CO2 data”

 1. swenson Says:

  Mitt följande inlägg förjänar att införas på denna blogg. Jag skrev idag följande till Jakob Dalunde på hans blogg med anledning bl.a. av följande som sägs ovan:

  ”Kära Svenska folket – ni har blivit grundlurade av Global Warming Hysterikerna. Och dessa personer vill använda biljontals kr (1 000 000 000 000) av ERA PENGAR för att lösa ett “problem” SOM INTE FINNS och SOM KANSKE INTRÄFFAR OM 100 år!”

  ——————————————-

  Bäste miljöspråkrörskandidat Jakob,

  Vadå heja Barroso? Är han nu också miljöpolitiker och utnyttjar folks okunnighet?

  http://jakopdalunde.wordpress.com/2008/01/23/heja-barroso/

  Det är klart att du och dina politiska vänner har ett egenintresse i att göra allt för att hålla skrämseln om effekterna av människans koldioxidutsläpp på en så alarmerande hög nivå att folk i allmänhet som inte har tid och möjlighet att göra djupare analys och utredningar skall kunna betala alla de kostnader som det innebär att försörja dig och andra intressenter i skräckscenariot.

  Samtliga svenska riksdagspartier har ett intresse av att inte rota i den pågående internationella miljöhysterin för då måste man fokusera på en mängd andra angelägna områden som kräver resurser. Vidare skulle politikerna inte kunna höja bensinskatter, inrätta biltullzoner, satsa på etanol, utsläppsrätter, vindkraft, kärnkraft och allt annat som enbart baseras på hotet om den påstådda globala uppvärmningen.

  IPPC:s och Al Gores skräckpropaganda bygger på felaktiga och snedvridna slutsatser. Skandalartat lurendrejeri visar det sig nu. Inte minst när man tänker på vilka pengar det rör sig om.

  Du skriver att de satsningar som eventuellt skulle göras i EU ”endast” skulle röra sig om EUR 3 per vecka per medborgare. Finns det ingen som inser hur mycket pengar det rör sig om? Sätt er ner och räkna ni som läser denna blogg, multiplicera med befolkningarnas storlek. Glöm inte sedan att multiplicera med 52 veckor per år. Glöm inte heller att Jakob talar om EURO så det blir att multiplicera med ca 9,50 därefter, så att man får kronor. Bara för svenskarna skulle det innebära bortåt 13 miljarder kronor per år. Fullständigt vettlöst mycket pengar och värst av allt, för ingenting! Det påverkar inte klimatet så som avsetts!

  Finns det ingen av dina oppositionella kolleger lokalpolitiker som kan ställa sig upp och säga hur mycket det skulle betyda för vård, skola och omsorg för Sveriges ”fattiga” om vi satsade dessa enorma pengar varje år på dem istället? Finns ”Jakobs-pengarna” som du glatt och bekymmerslöst är beredd att offra nu måste ju alla dessa pengar finnas också när det visar sig att miljöhysterin är en bluff, eller hur? Det är ju ”bara” att skifta över resurserna till det som är verklighet och som verkligen behövs, NU, och inte inbillat om 100 år.

  Detta skall ställas mot något som man tror kan inträffa om 100-200 år. Men det som Al Gore och FN:s klimatorgan tror skall hända om 100-200 år kommer skandalöst nog inte att hända, visar det sig nu! Antagandena är byggda på felaktig grund.

  Du och ditt parti borde inse att alla de pengar, du så respektlöst talar om, skall betalas av andra för att annars kostar det EUR 60 i veckan om vi försummar att nu betala de EUR 3 i veckan som du talar om, är helt gripna ur luften. Du ser fortfarande Kungens nya kläder som i H C Andersens saga. För många av oss andra som nu vaknat upp är emellertid miljöhysterin avklädd och avslöjad in på bara kroppen. Det är bara att läsa innantill.

  Jag är miljövän med bibehållen sans och förnuft, anser jag själv. Vi skall spara och hushålla med våra resurser och föra ett aktivt miljöarbete men däri ingår inte den miljöhysteri som blivit följden av det stora lurendrejeriet med den påstådda s.k. globala uppvärmningen till följd av koldioxidutsläpp som människan kan påverka.

  Sedan jag tagit mig tid att läsa följande blogg https://uddebatt.wordpress.com/ och de utmärkta internationella artiklar som redovisas där, har jag fått upp ögonen för att det är synd om alla, inte minst inklusive barn och ungdomar, som nu lever på alla dessa skräckbilder på näthinnan. Jag hade inte ens i min fantasi kunnat ana att det var så illa ställt med ärligheten hos bl.a. sådana ”experter” som du och andra som inte ens anför ett kritiskt ord eller redovisar en egen kritisk analys av grunderna för miljösatsningarna i de aktuella ämnena.

  Du är beredd att låta Europas folk inklusive det svenska betala svindlande summor för luftslott bara för att klara din och ditt partis egna politiska och ekonomiska försörjning? Är det egentligen inte skamligt?

  ………………………………………

  Vem är då denne Jakob? Har han intresse av att fortsätta elda på i miljöhysteribrasan? Bedöm själva?

  Här kommer litet info från hans blogg:

  ————————————–

  • Jakop Dalunde

  Språkrörskandidat Grön Ungdom 2008

  Ombudsperson för Grön Ungdom Region Stockholm.

  Ledamot och internationellt ansvarig i Grön Ungdoms förbundsstyrelse

  Ledamot i Miljöpartiet Stockholms Stads styrelse.

  Ersättare i Kungsholmens Stadsdelsnämnd.
  Ersättare i Kungsholmens Sociala delegation

  Kontakt:
  E-post: jakop.dalunde[at]mp.se
  Ombudsperson tel: 070-916 65 75

  • På gång:
  Vecka 5:
  Åka till Orsa för att föreläsa om folkmordet i Rwanda och hälsa på Samuel, prata om förbundsstyrelsen propositioner på GU Stockholms inför-RÅM-möte, styrelsemöte GU Nordost, skriva texter till nästa medlemsutskick, boka in lite nya skolpresentationer, fylla 24 år, arrangera och DJ:a på STUH 2008 Helg 2

  Vecka 6:
  Ha klimatkampanjsdag med Maria Wetterstrand, föreläsa på Grön Ungdom Katrineholms årsmöte, luncha med organisations-gurun Robin Harms Oredsson, gå på Utrikespolitiska föreningens seminarium om USAs presidentval 2008, luncha med moderate riksdagsledamoten Fredrik Schulte, möte med Mp Södertörn, och arrangera STUH 2008 Helg 3.

  Vecka 7:
  Föreläsa på Grön Ungdom Region Stockholms inför-RÅM-möte, styrelsemöte Mp Stockholms Stad, gå på SVTs Public Service-dag, sammanträde med Kungsholmens stadsdelsnämnd och delta på Grön Ungdoms Riksårsmöte 2008.

 2. drkarin Says:

  Ja, jag borde väl inte kommentera alls här eftersom jag är en av de dära ”Global Warming Hysterikerna”.

  Jag har läst igenom den första artikeln ovan som du hänvisar till och måste tyvärr säga att du tolkat den fel. Jag önskar att så inte vore fallet för det vore ju ett rent mirakel att en dag vakna upp och höra en annan forskare säga att: ”Idag har jag löst problemet med växthuseffekten!”.

  Artikeln är en metodartikel där forskaren undersökt korrelationen mellan olika isotoper och hur de är jämförbara med klimatet. Han har inte direkt undersökt co2 halten i luften. Däremot står det tydligt att jordens klimat följt trenderna av co2 genom de tektoniska tiderna. Att halten co2 blivit mindre i luften de senaste 100miljoner åren är inte så konstigt om man känner till jordens historia.

  Angående hänvisningen till grafen nedanför så förstår jag inte vad du menar med att man skall studera dem tillsammans. Tidsskalorna är helt olika, i den första 500 miljoner år och i den nedre 400 000år, alltså inte ens en halv miljon år.

  Även om jag inte alls håller med det som du skriver så anser även jag att skräckscenarios är en aningen onödiga. Rent generellt är det dock ej forskarna som framställer skräckscenarionerna utan de journalisterna som förmedlar forskarnas uppgifter.

  Visst kommer människan att överleva även ifall det värsta scenariot med CO2 utsläpp kommer att ske. Det är nämligen tredje världens befolkning först och främst som får betala för våra CO2 utsläpp i direkta konsekvenser. Inte vi svenskar.
  Men eftersom klimatet blir alltmer ostabilt kommer andelen extrema väderincidenter att bli allt vanligare och då är många människor känsliga: gamla människor som dör av värmeslag, människor som drunknar av översvämningar och ekonomiska skador som orsakas av klimatextremerna.

  Att växthuseffekten redan sker är knappast något som går att ifrågasätta idag eftersom den alltmer ökande medeltemperaturen fortsätter att stiga. Om man kan använda en termometer så kan man mäta själv varje dag, varje år i några år, om man inte tror forskarnas gedigna rapporter, artiklar och slutsatser. Effekterna av klimatförändringarna i direkta vegetationsförändringar i ex Arktisk kan man se på flygfoto tagna i början av 1900talet och som jämförs med 2000talet; tundran försvinner och ersätts av buskvegetation. Många tycker det är bra eftersom mer mark blir tillgänglig för människor att odla på, ha boskap på, osv. Samma beskogning och förflyttning av trädgränserna sker även i de norra delarna av Sverige. Det har svenska forskare redan visat. Forskare som inte forskar på växthuseffekten utan på växtgeografi.

  Men, om man räknar ihop alla summorna av de skador som redan orsakats av det förändrade klimatet och även effekterna i framtiden är det antagligen en billig summa att betala för att förhindra ett ännu mer extremt klimat. Men det beror på hur man räknar för oftast räknar inte vi svenskar med hur vi värderar 1 miljon liv i afrika exempelvis. Eller hur mycket det kostar när det blir onormalt långa strömavbrott pga stormarna som ökar i styrka och frekvens. Hur värderar man ett drägligt liv med tillgång till el? Hur ska man värdera sina äldre släktingars liv?

  Till sist vill jag bara säga att jag önskar att det vore så enkelt att vi forskare på globala miljöförändringar verkligen fick pengar så lätt som det låter ovan. Tyvärr är det inte alls så utan rätt mycket pengar satsas på helt annan forskning såsom hur samhället skall ställa om sig, bättre teknik etc. Att det kostar pengar att ta fram sån här hållbar teknik i början är självklart men det är antagligen nåt som alla kommer att vinna på i längden.
  Den som lever får se, helt enkelt 🙂

 3. sophiaalbertina Says:

  drkarin

  Naturligtvis så är du välkommen att kommentera.

  Några korta kommentarer bara:

  OM CO2

  “It is therefore interesting to ask what, if any, correspondence exists between ancient climate and the estimate of pCO2 in Fig. 4 . The gray bars at the top of Fig. 4 correspond to the periods when the global climate was cool; the intervening white space corresponds to the warm modes. The most recent cool period corresponds to relatively low CO2 levels, as is widely expected. However, no correspondence between pCO2 and climate is evident in the remainder of the record, in part because the apparent 100 My cycle of the pCO2 record does not match the longer climatic cycle. The lack of correlation remains if one calculates the change in average global surface temperature resulting from changes in pCO2 and the solar constant using energy-balance arguments.

  Superficially, this observation would seem to imply that pCO2 does not exert dominant control on Earth’s climate at time scales greater than about 10 My. A wealth of evidence, however, suggests that pCO2 exerts at least some control [see Crowley and Berner for a recent review]. Fig. 4 cannot by itself refute this assumption. Instead, it simply shows that the ‘null hypothesis’ that pCO2 and climate are unrelated cannot be rejected on the basis of this evidence alone.”

  OM 422 700 ÅR AV TEMPERATURDATA

  Vostok stationens data från borrkärnor är en av de absolut längsta sammanhängande temperaturdata vi har. Numera är EPICA projekt vid Concordia stationen den längsta sammanhängande temperaturserien drygt 750 000 år.

  Om man tittar noga på denna graf och begrundar vad den visar av stora och ibland snabba skiftningar i temperaturen LÅNGT innan människan fanns och hade någon påverkan på miljön.

  Så när man därför NU påstår att det människan gjort de senaste 40-50 åren skulle vara DEN ENDA – eller HUVUDORSAKEN till alla väderförändringar blir det närmast patetiskt. Och tyder på ett mycket stort mått av hybris. (Se även mitt inlägg: Miljöhysterins Hybris)

  ALLT ELÄNDE I VÄRLDEN

  Om det inte vore så alvarligt så skulle man skratta sig fördärvad över alla dessa stolligheter som skylls på Global Warming – Allt från krig, terrorism, sjukdomar, svällt, hemlöshet, missväxt, rekordskördar till personalproblem på bordeller, tidiga äktenskap, kamel död och tonårsfylla!
  (Se mitt inlägg ”Orsaken till ALLT elände i världen!”)

  Men skrattet fastnar mycket snart i halsen när man inser hur denna vettlösa propaganda skrämmer livet ur folk och ger dem konstant dåligt samvete för saker som de inte kan påverka. Som den famösa bilden på isbjörnar som Al Gore använder i sin film och som han inte hade lov att använda. Som var tagen mitt i sommaren. Men det talade han förstås inte om.

  Hur politikerna använder denna skrämselpropaganda för att motivera än det ena än det andra. Och nästan alltid av någon ”outgrundlig anledning” så är det skattehöjningar, ökade avgifter eller kostnader som de beslutar om.

  Och vilka är det som får betala allt detta? Jo, som vanligt människor med låg eller medelinkomster. (Se mitt inlägg ”De ekonomiska realiteterna av Global Warming Hysterin”, ”Blame the greens when the lights go off!”)

  Ta bara detta med biltullar här i Stockholm. Där samma riksdagsmän och kvinnor som beslutade om det hela i samma veva beslutades ATT DE SJÄLVA INTE SKULLE BEHÖVA BETALA några biltullar. Lägg därtill deras gratis taxiresor etc. etc.

  Och jag har inte sett några av dessa Global Warming förespråkarna i officiella sammanhang, eller i debatter, ta avstånd från denna hysteriska propaganda eller hyckleriet hos våra beslutsfattare. Tvärtom, de brukar oftast spä på den.

  INTOLERANSEN

  Vad du som forskare borde vara oroad över är den totala intoleransen som visas från de ”officiella” Global Warming Hysterikerna med dess rent medeltida inkvisitions metoder för att försöka tysta sina kritiker.

  Hur man som VETENSKAPSMAN kan ansluta sig till tankegångar som ”debatten är över, det finns inget att diskutera”, it’s completely immoral, even, to question now” är för mig en stor gåta.

  Man kan inte SAMTIDIGT kalla sig vetenskapsman och i samma veva vara tyst, eller hålla med Global Warming etablissemanget som försöker tysta kollegor. Vetenskap handlade en gång i tiden om ett fritt utbyte av idéer, synpunkter och ett sökande efter ”sanning”. Ett nyfiket sökande efter data för att verifiera eller kullkasta modeller och teorier som man hade ställt upp för att ”förklara” vissa skeenden. Många verkar ha ”glömt” detta.

  At sola sig i ”glansen” av Al Gore eller i officiella sammanhang verkar gå bra. Men att ställa sig upp och försvara forskare som inte håller med och som tystas verkar inte vara så populärt! Det fodrar nämligen civilkurage.

  Så oavsett vad man tycker i sakfrågan så borde forskarvärlden unisont ställa sig upp och ta avstånd från dessa metoder. För nästa gång, och det blir en nästa gång om man inte protesterar och sätter stopp för dessa metoder, så kommer det att drabba ett annat område som för tillfället är politiskt korrekt.

  Jag har inte sett någon som officiellt har gåt ut och KRAFTIGT tagit avstånd från dessa medeltida fasoner med fördömanden, debatten är över, det är omoraliskt att ens ifrågasätta det hela etc. från Global Warming etablissemanget.
  (Se bl.a. mina inlägg ”Omoraliskt att tänka självständigt!”, ”Mera upproriska och omoraliska vetenskapsmän”, ”Över 400 omoraliska vetenskapsmän!”, ”Al Gores Science Fiction and His Climate of Fear”, ”Climate of Fear – 5!”, ”Öppet brev till FN och konferensen på Bali”, ”Climate of Fear – 4!”, ”Al Gore and his climate of fear!” Etc.)

  Till sist, du arbetar ju i japan. Ett land som jag har besökt några gånger. Ett fascinerande land och kultur på många, ibland lite udda sätt.

  Lycka till! Det är inte alltid så lätt att vara en ”gaikokujin” i Japan.

 4. Josef Boberg Says:

  GooodDag,

  Professor Peter Stilbs http://www.sourze.se/Klimatfr%C3%A5gan_%E2??_en_gudag%C3%A5va_till_politikerna_10620658.asp ”[… Varför tillåts detta av vetenskapssamhället ? Det finns många mekanismer, men en viktig orsak är att de direkta fakultetsanslagen numera är så små – att stora forskningsområden är helt beroende av de forskningsmedel som politikerna kanaliserar andra vägar. Inom klimatsvängen gäller det inte bara meteorologer som sett anslagen flyttas upp i en helt annan liga än för bara 10 år sedan. Alltför få tycks dock ha integritet nog att visa skepticism i något som helst hänseende. De skyller helt enkelt på att ”FN’s klimatpanel” sagt att ”det är så”, bara de får pengarna …]” – sluut citat.

  Hur har det kunnat bli så här att vetenskap = pengar i dags dato ? Hur kommer wåra barn och barnbarn att uppleva att leva i ett samhälle som är pengar – istället för FRI forskning = sann KUNSKAP om t ex CO2-frågan, IT-smogen osv ?

  Russian scientist says Earth could soon face new Ice Age
  http://www.en.rian.ru/science/20080122/97519953.html ”[… …Temperatures on Earth have stabilized in the past decade, and the planet should brace itself for a new Ice Age rather than global warming, a Russian scientist said in an interview with RIA Novosti 22/1-08.…]”

  GooodSöndag… 🙂 /önskar CO2-vännen Josef

 5. The Best way to reduce CO2 emissions? – Civil War, Dictators, Political oppression and TOTAL poverty for the people! « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] Svenska folket – Ni har blivit grundlurade! 500 miljoner år av CO2 data […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: