Always follow the money trail and it tells a story – part 2

Som en liten komplettering till mitt tidigare inlägg om vilka som har de stora resurserna och organisationerna bakom sig.

Ett referat av emeritus professor Howard C. Hayden anförande (i ”världs tidningen” The Pueblo Chieftain):

”He said that on a recent trip to New York City, he saw several billboards advertising the long-term effects of global warming. He learned that each billboard sold for $700,000 a month.

”Someone is willing to spend a huge amount of money to scare us about global warming,” Hayden said. ”Big money is behind the global-warming propaganda.”

”He said the buzz about global warming may be pushed by the corporations that will benefit from concepts such as carbon tracking and carbon trading.”

Som sagt -John Tierney:

”When there’s a well-financed majority dominating the public debate, I find it odd to hear its members objecting to anyone else receiving money or attention.”

Anförandet finns här:

http://www.chieftain.com/print.php?article=/metro/1205215310/7

Läs även andra bloggares åsikter om <a href=”http://bloggar.se/om/milj%F6” rel=”tag”>miljö</a>, <a href=”http://bloggar.se/om/yttrandefrihet” rel=”tag”>yttrandefrihet</a>, <a href=”http://bloggar.se/om/fri-+och+r%E4ttigheter” rel=”tag”>fri- och rättigheter</a>

4 svar to “Always follow the money trail and it tells a story – part 2”

 1. Ljug inte Says:

  DN fortsätter delta i den hysteriska kör som utan vetenskapliga bevis sjunger lov till en hypotetisk global warming-teori.

  Även när det blir kallare fortsätter the global warming, säger DN idag. Detta utan vetenskapliga belägg. Det DN idag åberopar är en SMHI-kille som inte har några andra forskningsresurser som bas för sina påståenden än de han själv väljer att luta sig mot, dvs i stort de som skojaren Al Gore utläst av FN:s fullkomligt snedvridna rapport från deras s.k. klimatpanel.

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=751415

  I dagens (2008-03-13) morgon-TV kunde man åter få se Al Gores filmbilder om den enorma katastrof som väntar jorden om 100-200 år. Skrämselbilden visades – utan kommentarer – på samma lögnaktigt förförande vackra gamla isbjörn som kämpar en dödskamp mot utrotning på det sist kvarvarande smältande isflaket, samma bild som alltid på en uttorkad jord med ett dött djur, samma bild också om och om igen på smältande glaciär-is som bryts ned och faller i havet och samma flyktingbåt med negrer som söker sig från Afrika till Europa på grund av svält förorsakad av the global warming.

  Hur mycket bullshit skall svenska folket tvingas acceptera från alla dessa politiskt korrekta massmediamänniskor? Människor som alla har egenintresse av att hålla global warming-hysterin vid liv. Allt negativt och skrämmande säljer, ger bidrag, uppdrag, resor och traktamenten.

  Det gör däremot inte fakta och vetenskapliga belägg i miljöfrågorna. Det är mycket svårgenomtränglig materia av ett komplext område och sådana djuplodande analyser är för gemene man och journalister tråkiga och säljer inte! Politiska partier, organisationer, företag och enskilda forskare måste hålla hysterin vid liv annars är det slut med inkomsterna, rösterna och levebrödet. Så enkelt är det. Miljörörelsen har blivit ett geschäft på alla nivåer och inom alla möjliga och omöjliga områden!

  De som får lida av den offentliga miljölögnen om global warming och CO2 utsläppen är vanligt folk som tyngs ner av felaktigt pådyvlade skuldkänslor och enorma ekonomiska skatte- och andra ekonomiska krav. Vi skall inte tala om hur barn upplever skräckpropagandan. Undersökningar i USA visar att barn är mest rädda för döden, att deras föräldrar skall dö, och därefter kommer skräcken för att världen håller på att gå under på grund av global warming och CO2-utsläppen. De har matats med filmer och bilder från bl.a. ”Fredspristagaren” Al Gore och hans oseriösa team. Liksom svenska massmedia och skolor nu fortsätter skräckpropagandan med just hans bilder och filmer.

  Det svenska etablissemanget är i miljöfrågorna en samling ICA-handlare som maler om köttfärsen varje dag tills vi får en reporter som vågar stiga ner i miljöhysterins verklighet och analysera vad som pågår. Den dagen närmare sig. Kovändningarna kommer tyvärr sedan att skada all seriös satsning på verkligt angelägna miljöprojekt och annat som behöver alla de resurser som nu tycks finnas.

  DÄRFÖR

  DN – Sluta ljuga, nu! Tag ert ansvar. Gör de analyser som behövs. Om ni inte har ork och pengar till mer än någon dags arbete så börja med att läsa denna blogg och alla hänvisningar som finns här. Det borde räcka för en intelligent reporter att ha som utgångspunkt för egen analys. DN kan påverka debatten. Gör det.

  DN kan ju börja med att se vad som hänt i etanolfrågan och vad hela biobränslesatsningen lett till när det gäller bilarna. Den hysterin är slut nu när verkligheten analyserats. Bluffen avslöjades av motor-reportrarna som redovisade sina egna analyser i massmedia i Sverige och utomlands. Etanolen ställer till med mer problem än den löser i CO2-sammanhang.

  —————————————

  Kallaste vintern på 14 år

  Den gångna vintern har varit den kallaste på jorden på fjorton år. Förklaringen är väderfenomenet La Niña och innebär inte att den långsiktiga globala uppvärmningen stannat av.

  —————————————-
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=751415

  Global warming på DN blir global cooling på DN blir global warming på DN! Nej. Nu får skojarna lägga av!

  Jordens klimat påverkas inte i någon större utsträckning av människan utan av solen. Nu skall t ex också de stackars – igår i svensk TV utsatta – fisande och rapande kossorna skuldbeläggas för the global warming. CO2 och metangas har funnits på jorden ”i alla tider”. I miljöhysterins spår skall vi nu sluta att äta kött också. Det är rena skämtet.

  Kungen är naken kära vänner. Vi är några som ser det. Snart kommer hela svenska folket att se det också. Då kommer det att bli intressant att se vem som sitter med Svarte Petter. Inte blir det jag och en del andra, det är ett som är säkert. Tack Sophia Albertina

 2. gaaaz Says:

  Bra skrivet och skönt att du är optimist, jag tror också att folk kommer att reagera men kanske inte förrän man tar maten ifrån deras mun (till ex kött producenterna eller biltillverkarna), fram tills dess kommer hysterin att öka men bubblan spricker snart det är jag helt övertygad om.
  Fast nu är det så många som har gått så långt så det är tveksamt om de kommer att backa. Sedan om man antar nu att mp sitter vid makten efter nästa val, då kommer det att bli radikala klimatåtgärder, det blir frukansvärt men det kanske är nödvändvigt för att folk ska inse hur mycket detta kommer att kränka deras frihet.
  Det är bara att hoppas att sanningen visar sig innan det är för sent, innan Sverige har lagt 100 tals miljarder på detta hysterin….

 3. Enron – The big Sponsor of Global Warmin Hysteria! « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] även mina inlägg: Always follow the money trail and it tells a story – part 2 och Always follow the money trail and it tells […]

 4. Money Behind Warming Alarmism ‘Can Corrupt Anybody’ « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] även mina inlägg: Enron – The BIG Sponsor of Global Warming Hysteria!,  Always follow the money trail and it tells a story – part 2 och Always follow the money trail and it tells […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: