The scariest photo I have seen – Where is Solar Cycle 24 part 2?

Som en uppföljning till mitt tidigare inlägg (The scariest photo I have seen – Where is Solar Cycle 24?) så är det bara att konstatera att så här 3 veckor senare så har vi FORTFARANDE inte sett en tillstymmelse till solcykel 24:s början.

I går kom tre mycket, mycket små fläckar som tillhör solcykel 23 och som nu är på väg att försvinna.

Så här ser solen ut i dag vid tolvtiden.

Solbilden finns här:

http://sohowww.nascom.nasa.gov/data/realtime/mdi_igr/512/

Graf finns här:

http://sidc.oma.be/html/wolfmms.html

 

                                Sunspot index graphics

                       Klicka på grafen så bli den större

Läs även andra bloggares åsikter om <a href=”http://bloggar.se/om/milj%F6 rel=”tag”>miljö</a>

 

4 svar to “The scariest photo I have seen – Where is Solar Cycle 24 part 2?”

 1. Per Welander Says:

  Om det nu blir rejält kallare kanske klimathysterin avtar något. När notan för CO2-minskningar ska betalas kanske folk lugnar sig något. Tillbaka till 1800-talsstandard utan att vinna något.

  För Sverige är en temperaturökning positiv. Behagligare klimat, bättre skördar o.s.v. För oss är faran en ny istid. Den kommer men ingen vet när. Det kan dröja 20 år eller 2000 år. Tänk dig Stockholm täckt av 2 km snö och is. Istid är normaltillståndet här i Norden. 80-90% av tiden är istid. Lyssna lite mer på geologerna – de kan sin sak. Nu kommer några att kalla mig alarmist. Men jag talar om en verklig fara – inte en som bara finns i IPCC:s (felaktiga) datormodeller. Om vi pratar kommande generationer kommer Sverige upphöra att vara en nation utan att vi kan göra något åt det.

 2. sophiaalbertina Says:

  Per,

  De flesta inser fortfarande inte att vi ligger på samma bredgrad som Sibirien så varje ökning av temperaturen är bara av godo för vår del. Stockholm ligger t.ex. 5 breddgrader norr om Novosibirsk. Och på samma breddgrad som ”Centralno Tungusskoje Plato” centralsibiriska höglandet, dvs. den sibiriska taigan där de rysska ”samerna” evenkerna bor.

  Ute i Europa (Tyskland, Frankrike och delvis England) håller ett uppvaknande på att ske där man ÄNTLIGEN börjar få klart för sig de gigantiska kostnaderna för detta det största politiska och vetenskapliga svindleriet i modern tid. Politikerna där har nu börjat förstå vilka gigantiska kostnader som kommer att förslösas på dessa nonsensåtgärder.

  Och hur dessa orimliga kostnader utgör ett direkt hot mor deras länder. Samt hur det kommer att ruinera deras industriella överlevnad. Och som är ett direkt hot mot allas vår demokrati, vår frihet, vårt välstånd och vår ekonomi! Men det pratar man tyst om.

  Samt att den inhemska industrin i dessa länder i no uncertain terms har gjort mycket klart för politikerna vad som kommer att hända. Och som vanligt i sådana här politiska sammanhang, bortsett från alla “stolta” deklarationer på toppmöten där det är enkelt att lova Guld och Gröna Skogar NÄR NÅGON ANNAN FÅR BETALA, så styr de hårda ekonomiska realiteterna och de nationella intressena i slutänden

  Utåt fortsätter dock dessa länder att prata och uppträda som om inget hänt medans det bakom kulisserna nu sker stora förändringar.

  Men våra intälägänta inhemska varianter fortsätter att gå på i ullstrumporna och säger att vi skall gå i täten och vara ledande i detta gigantiska svindleri, dvs. ”kampen” mot CO2.

  När skall de svenska politikerna vakna – När sista lampan har släckts och all industri är borta?

  Så kan Reinfeldt vara vänlig att släcka lampan när han går – snart finns inga kvar!

  Jag har skrivit mycket på denna blogg om vilket svindleri hela handeln med utsläppsrätter är. Och hur sanslöst dyrt detta system blir för våra länder och framför allt för vanligt folk.

  Samt hur våra politikerna fullkomligt älskar detta system då de kan motivera i stort sett vilken skatte-/avgiftshöjning som helst med detta system. Det är ett gigantiskt skojeri! Ett rent dröm scenario för alla skojare – både köparen och säljaren vinner på att fuska! Och politikerna får in massor med skatter och avgifter!

 3. Magnus A Says:

  Per. Det är riktigt som du säger, men ”kommande generationer” med 2 km istäcke över Stockholm innebär minst 5000, kanske 25000 år in i framtiden, och alltså 200-800 generationer framåt. (Kanske lär de sig förstå klimatet, och kanske även att leva mera i fred. Svensk kultur och ev. nationalism lär få fortsätta på en koloni på annan plats; därmed inte sagt att vår kultur är dålig. Undrar om och vilka kulturskatter som sparas i exempelvis södra Europa?) Kylan kommer nog etappvis med många tusen år mellan trappstegen nedåt in i nästa istid. Så har jag för mig kurvan för tidigare ”istidsstarter” ser ut.

  Så worst case för detta århundrade torde vara en 5-procentig risk för att vi får det någon grad kallare, d v s att nedhalkandet i nästa istid börjar, men annars är snittet på nedkylningen 0,05 grader per århundrade. Ovanpå detta finns små istider och värmeperioder, vilka kan variera klimatet någon grad och en liten istid detta århundrade vore illa nog! ”Ett nytt Maunder Minimum”, annars identiskt mot det på 1600-talet, torde bli 0,1-0,2 grader kallare, och kanske 0,4 grader kallare på våra breddgrader.

  Jag bunkrar Helly Hansen! 😉

 4. Magnus A Says:

  (Eventuellt kanske ett 0,4 grader kallare Maunder Minimum, och inga problem för Reinfeldt att gå över Stora bält heller! Vad han nu skulle ha med sig för trupp… Nån pride-festival kanske? 😉 )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: