Välkommen till Stasi och KGB land – 2!

Som en liten uppföljare till mitt tidigare inlägg Välkommen till Stasi och KGB land! så är det intressant och glädjande att notera den oerhörda ilska och förtvivlan som råder bland människor.

Vanligt folk och framförallt alla som röstade på någon av de borgliga partierna är genuint förbannade och upprörda över detta demokratiska svek. För det är ett gigantisk svek mot allt vad demokratin och rättssäkerheten står för i detta land. Och ett brott mot grundlagen och de rättstraditioner vi har haft hittills. 

Och vi ser fram mot valet 2010 när vi kommer att rösta bort er som röstade ja.

Och det har inte ett smack att göra med de rättmätiga krav och behov ett land och dess underrättelseorgan har för att skydda sig och sitt land.

Och det absurdaste av allt – Genom denna totala massavlyssning så kommer man inte att fånga en enda ”skurk” då man fullkomligt kommer att drunkna i all vanlig information från svenska folket. Och då spelar det ingen roll att FRA har den 5: e kraftfullaste superdatorn i världen.. Och för detta offrar man alltså vår integritet och rättssäkerhet.

För första gången på mycket länge så håller vi medborgare varje enskild riksdagsledamot ansvarig för sitt röstande. Det går inte att fegt krypa bakom partiet och partipiskan för att urskulda sitt eget ställningstagande. Varje ledamot är ansvarig gentemot det svenska folket för sitt eget ställningstagande. Det går inte att svika fundamentala demokratiska principer och sedan skylla på partiorder.

Nürnbergrättegången fastslog en gång för alla att ”lyda order” är ingen som helst ursäkt för att genomföra en rättsvidrig och brottslig handling. Ansvaret vilar helt och hållet på den person som väljer att genomför orden. Det finns nämligen alltid ett val. Du kan alltid välja att INTE genomföra en orättfärdig order även om det blir kännbart för dig som individ. Det enda som krävs är nämligen lite civilkurage. Och i Sveriges riksdag så saknas det helt och hållet med ett undantag – Camilla Lindberg FP.

Som sagt – Det är ”värdiga” representanter vi har i riksdag och regering!

Här finns en lista över alla som röstade ja: http://onsdag.files.wordpress.com/2008/06/fra.pdf

Och här finns en lista med alla som var ”frånvarande” (bl.a. Mona Sahlin, Pär Nuder, Thomas Bodström, Sven-Erik Österberg och Håkan Juholt från sossarna, Alf Svensson från KD, Maria Wetterstrand och Peter Eriksson från MP etc.). Intressant att så många av toppnamnen från sossarna och MP var frånvarande. http://nordicdervish.wordpress.com/2008/06/21/franvarande/

Och här finns hela röstlistan: http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=3158&guid={0E3EEB46-2D55-4810-A44C-58DD7F4E9606}&rm=2007/08

Och det här är något som dessa bortskämda ledamöter INTE är vana vid. Därav deras tafatta beteende och kommentarer.

Och uppfinningsrikedomen är stor vad det gäller att påtala deras svek mot väljarna.

Som ett exempel så kommer här låten om Fredrick Federley (det vi såg i ”debatten” var ett spel för gallerierna – allt var uppgjort på förhand). Men det är bara att byta ut namnet till någon av de andra 143 riksdagsledamöterna som röstade för avskaffandet av integritetsskyddet och rättsstaten och införde en TOTAL massavlysning av ALL elektronisk kommunikation för ALLA svenska medborgare.

Läs även andra bloggares åsikter om <a href=”http://bloggar.se/om/fri-+och+r%E4ttigheter” rel=”tag”>fri- och rättigheter</a>, <a href=”http://bloggar.se/om/yttrandefrihet” rel=”tag”>yttrandefrihet</a>,<a href=”http://bloggar.se/om/fra” rel=”tag”>fra</a>

Etiketter:

7 svar to “Välkommen till Stasi och KGB land – 2!”

 1. Magnus Says:

  Du skriver helt för sig i ett stycke: ”Och det har inte ett smack att göra med de rättmätiga krav och behov ett land och dess underrättelseorgan har för att skydda sig och sitt land.”

  Exakt Vad har inte med ”rättmätiga krav och behov ett land och dess underrättelseorgan har för att skydda sig och sitt land” att göra? Så vitt jag vet har lagen om signalspaning med det att göra, och den är därför bra.

  När du ofta skriver massvis med utropstecken med fetstil mitt i citat när du citerar visar du nog ofrivilligt hur intelligent du är, vid sidan av din prestation i den genren i denna post.

  Här har du min åsikt om FRA-kampanjen saken (om du nu inte raderar det här som du gjorde emd en helt oprovocerande kommentar om Federley):

 2. Magnus Says:

  Du skriver helt för sig i ett stycke: ”Och det har inte ett smack att göra med de rättmätiga krav och behov ett land och dess underrättelseorgan har för att skydda sig och sitt land.”

  Vad exakt har inte med ”rättmätiga krav och behov ett land och dess underrättelseorgan har för att skydda sig och sitt land” att göra? Så vitt jag vet har lagen om signalspaning med det att göra, och den är därför bra.

  När du citerar skriver du ofta massvis med utropstecken och fetstil i dem, vilket nog ofrivilligt visar hur intelligent du är, vid sidan av din prestation i denna post.

  Här är du min åsikt om FRA-kampanjen saken (om du nu inte raderar det här som du gjorde emd en helt oprovocerande kommentar om Federley):

  http://magnusorerar.blogspot.com/2008/06/fra-skyddar-friheten-annat-hotar-den-se.html

 3. sophiaalbertina Says:

  Magnus,

  Om du hade behagat läsa mitt svar på dina tidigare falska anklagelser så hade du upptäckt att INGET VAR RADERAT. Och då hade du inte behövt återupprepa dessa falska anklagelser.

  Mitt svar fanns här
  https://uddebatt.wordpress.com/2008/06/09/they-will-tax-you-to-death-by-cap-and-trade-but-they-can%e2%80%99t-even-run-a-restaurant/#comments

 4. Välkommen till Stasi och KGB land - 3! « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] även mina inlägg: Välkommen till Stasi och KGB land – 2!,  Välkommen till Stasi och KGB land!, Om riksdagen röstar ja till FRA lagen den 17 juni så […]

 5. Välkommen till Stasi och KGB land - 7! « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] – 5!,  Välkommen till Stasi och KGB land – 4!,  Välkommen till Stasi och KGB land – 3!,  Välkommen till Stasi och KGB land – 2!,  Välkommen till Stasi och KGB land!, Om riksdagen röstar ja till FRA lagen den 17 juni så […]

 6. CIA och Bruce Schneier – Varför FRA lagen INTE KOMMER ATT FUNGERA! « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] Så här skrev jag i mitt inlägg Välkommen till Stasi och KGB land – 2!: […]

 7. Välkommen till Stasi och KGB land – 24! « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] Och som jag sa i mitt inlägg Välkommen till Stasi och KGB land – 2! […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: