Välkommen till Stasi och KGB land – 5!

Motståndet har som sagt bara börjat och vår intälägänta politiker förstår som vanligt ingenting. Och dessto mer de ”uttalar” sig eller ”förklarar” sig dessto med bevisar de att de ingenting har förstått av det demokratiska haveri de har ställt till med. Och att de inte förstår ett smack av tekniken och hur Internet fungerar.

Sverige är alltså ett land där parlamentet på ”frivillig” väg avskaffar integritetsskyddet och rättsstaten för vanliga medborgare I BROTT MOT grundlagen, Europakonventionen om mänskliga fri- och rättigheter och FN: s deklaration om mänskliga rättigheter.

Som ytterligare ett bevis på att FRA lagen bryter mot Europakonventionen om mänskliga fri- och rättigheter kommer här ett utslag i Europadomstolen i går.

Vad det rör sig om är att brittiska och irländska människorätts organisationer som blev avlyssnade av det brittiska försvarsdepartementet (Electronic Test Facility (”ETF”) under IRA: s terrorkampanj.

Lägg märke till skillnaden: på Nord Irland var det s.a.s. ”skarpt läge”. IRA avrättade, mördade och sprängde civila, poliser och miltitär etc. PÅ RIKTIGT.

OCH ÄNDÅ SÅ VAR DENNA AVLYSSNING OLAGLIG EFTERSOM DEN RIKTADE SIG MOT CIVILPERSONER SOM INTE VAR INBLANDADE.

I Sverige skall alltså hela svenska folket massavlyssnas p.g.a. obestämda och odefinierade ”yttre” hot.

Och det hela blir ju ytterligare patetiskt och tragiskt med tanke på att det är samma regering (plus föregående) SOM TOTALT HAR MONTERAT NER VÅRT FÖRSVAR OCH FÖRMÅGAN ATT VÄRNA VÅRT TERRITORIUM.

(Se även mina tidigare inlägg: ”Vi har en Försvarsmakt i fullständigt fritt fall”Vi har en Försvarsmakt i fullständigt fritt fall – 2,   Försvaret – vilken total INKOMPETENS!Vårt dyra lilla kastrerade försvar!, Vårt dyra lilla försvar – 2 och  Vårt dyra lilla försvar)

Vi skall alltså massavlyssnas för att skydda oss mot ”yttre” hot SAMTIDIGT SOM VI INTE KAN FÖRSVARA VÅRT TERRITORIUM!

Och för detta skådespel så offrar våra intälägänta politiker svenska folkets integritet och rättssäkerhet!

Se även mina inlägg: Välkommen till Stasi och KGB land – 4!Välkommen till Stasi och KGB land – 3!Välkommen till Stasi och KGB land – 2!Välkommen till Stasi och KGB land!, Om riksdagen röstar ja till FRA lagen den 17 juni så hamnar vi på samma nivå som Öst Tyskland under STASI eller Sovjet under KGB! och Om riksdagen röstar ja till FRA lagen den 17 juni så hamnar vi på samma nivå som Öst Tyskland under STASI eller Sovjet under KGB – 2!

Blogginlägget finns här:

http://rickfalkvinge.se/2008/07/02/hogaktuell-dom-i-europadomstolen/

Domen i Europadomstolen finns här:

http://euwiki.org/index.php/ECtHR/58243/00

”Vi har länge sagt att FRA bryter mot Europakonventionen – och därmed mot svensk grundlag.

Idag kom den här domen från Europadomstolen (som dömer just om Europakonventionen). Det var Erik Josefsson som hittade den. Jag citerar honom:

1 Principal facts

The applicants are Liberty, British Irish Rights Watch and the Irish Council for Civil Liberties, a British and two Irish civil liberties’ organisations based in London and Dublin, respectively.

The case concerned the applicant organisations’ allegation that, between 1990 and 1997, their telephone, facsimile, e-mail and data communications, including legally privileged and confidential information, were intercepted by an Electronic Test Facility operated by the British Ministry of Defence.

Från domen:

FOR THESE REASONS, THE COURT UNANIMOUSLY

1. Declares the application admissible;

2. Holds that there has been a violation of Article 8 of the Convention;

En myndighet som arbetade under försvarsdepartementet (hej FRA) avlyssnade i hemlighet telefon- och datakommunikation (hej FRA).

Det här är tillämpligt även på FRAs nuvarande verksamhet med spaning i luften.

FRAs verksamhet ska inte regleras. Den är grundlagsstridig. Bryter mot grundläggande demokratiska fundamenta. Myndigheten ska läggas ner. Läggas ner, bommas igen, och ersättas med ingenting alls.”

Läs även andra bloggares åsikter om <a href=”http://bloggar.se/om/fri-+och+r%E4ttigheter” rel=”tag”>fri- och rättigheter</a>, <a href=”http://bloggar.se/om/yttrandefrihet” rel=”tag”>yttrandefrihet</a>,<a href=”http://bloggar.se/om/fra” rel=”tag”>fra</a>

Etiketter:

5 svar to “Välkommen till Stasi och KGB land – 5!”

 1. Mike Says:

  Det börjar dra ihop sig till krig eller åtminstonde revolution om inte politikerna börjar lyssna på oss.

  Jag har informerat alla mina anhöriga och nära och kära.

  Vi står beredda och enade , våran skara växer för var dag.

  Snart står vi till randen på ett krig fört mot politiker.

  Snacka om snett det kan gå från dag till dag.

  Regeringen vänder sig bara sådär.

  Då ska det inte förvåna att man kan införa ett stazisamhälle bara sådär heller.

  Reinfeldt begår politiskt självmord och likaså hans anhängare och likar.

  Snart kommer vi jaga er bort från makten.

  Vänta och se bara ,, folk är inte så dumma och passiva som du må tro Freddan.

 2. FRAsse Says:

  Kan bara hålla med Mike.

  Reinfeldts uttalande i TV i kväll att han och Alliansen inte kommer att ändra

  något i FRA-lagen och att den är heltäckande för integriteten är något av

  det mest provocerande jag hört. Han anser att alla andra har fel. Hur i h-e

  kan man vara så fläng i roten?

  Har aldrig så blivit förbannad för något som Alliansen och sossrna hittat på

  och ljuger i folk som nu. Jag har fått nog och är förbannad som fan för att

  ingen Allians- eller oppositionspolitiker i regeringen har respekt för vad vi

  kritiker säger om spionierilagen mot alla svenskar! Reinfeldt säger att han

  och hans kompisar inte bryr sig om vad tidningarna skriver på

  ledarsidorna, inte

  vad vi säger i bloggarna, inte alla 5 miljoner mail till riksdagspolitikerna,

  han skiter i Advokatsamfundet och andra som kritiserar lagen . Vem tror

  han att han är och hans kompisar? För detta får Reinfeldt som tack för att

  han inte begriper vad folk tycker också 5000 SEK i ökad månadslön

  när alla andra får sämre levnadsförhållanden genom fullständigt förljugna

  ökade miljöskatter. Det blir ingen Allians 2010. Det blir piratpartiet redan i

  EU-valet, Sverigedemokraterna, soffan, blankröstning eller några nya

  politiska partier som protest mot att Alliansen och sossarna (det är

  från början Boströms lag glöm inte det ) eftersom man fullständigt skiter i

  vanligt folk som varje dag använder internet och mail, mobiltelefon och

  moderna kommunikationer utan att vara förmodade brottslingar.

  Var så säker. Nu är måttet rågat.

  Vi är många som är förbannade och vi kommer inte att ge upp. Vi kommer

  nu att syna också alla andra politiska grejor för det är väl samma skit,

  övergrepp och förakt med det mesta mot vanligt folk när man börjar titta

  in i allt.

  Nu måste det vara slut på politikerväldet över vanligt folk som

  idiotförklaras av Alliansen och sossarna!

  Vi måste börja chiffrera så mycket som möjligt

  och folk har redan börjat! Sådant läder skall sådan smörja ha!

 3. Sanningssägaren Says:

  FRAsse,
  Nu tar du väl ändå i? Har du inte det bra i det trygga Sverige? Tack vare all övervakning är samhället bättre och säkrare att leva i för oss svenskar som inte har något att dölja, eller hur?

  Du som har rent mjöl i påsen har redan tidigare accepterat personnummer och SPAR-register som vet precis allt om dig, du behöver inte ens adressändra mer än till skattemyndigheten så ändras din hemadress i alla register i Sverige från myndigheternas till exempelvis tidningsprenumerationer. Detta sker utan ditt medgivande. Det har Riksdagen en gång bestämt och då hörde vi inte något från dig?

  Telefonavlyssning sker lagligt om man misstänker dig för ett brott och visst kan det bli litet ”överskottsinformation” vid en sådan avlyssning men officiellt bryr myndigheterna sig inte om det. De värnar om din integritet och varför skall vi inte lita på Reinfeldts och moderaternas försäkring att en kontrollstation skall se till så att samma säkerhet finns också i signalspaningen? Varför skall man inte ha förtroende för de svenska myndigheterna som ju vill oss svenskar väl? Ämbetsmännen hos polisen och FRA är ju svenskar som både du och jag, FRAsse, eller hur? Inte vill vi oss själva illa, så att säga?

  Varför inte se det hela litet positivt istället för att bli så urförbannad? Tänk till exempel på att skattemyndigheterna har carte blanche att ta fram alla uppgifter som finns i samhället om dig plus kan begära uppgifter från privata företag och organisationer som banker, kreditkortsföretag och försäkringsbolag om de misstänker att du sökt komma undan med skatt. Inte behöver de gå till en domstol och begära någon form av ”buggnings-” eller ”spannings-godkännande” och det accepterar du ju, eller hur?

  Kopplar skatteverket eller polisen sedan dessa hemliga kontrollmöjligheter till att också lägga observationer och koll över dina mobiltelefonrörelser, gps-övervakning och får hjälp om det går av alla övervakningskameror så är det väl inte så mycket att surna till för om Regeringen vill införa en FRA-lag som ger dem i stort sett samma möjligheter? Bara mer sammanhållet och i ett hemligt organ.

  FRA får genom superdatorer den fördelen att de snabbare kan spåra folk som inte har rent mjöl i påsen. De har med Regeringens hjälp fria händer att göra vilka sammanställningar som helst och när fisket har gett napp skickar de över alla fula fiskar till polisen eller SÄPO. Tryggare kan det inte bli för alla som inte har något att dölja.

  Så FRAsse, hetsa inte upp dig för mycket. Tänk stort. Tänk på att du inte har någon integritet att skydda. Det är bara nyss. FRA har hållit på i 10 år att kontrollera alla telefonsamtal, mail, chattande, internetsökningar, banktransaktioner m. m. som du gjort, om det intresserat dem.

  FRA-lagen har bara kommit till för att de 10-åren varit lika laglösa som IB en gång och den nuvarande regeringen ville inte hamna i den fällan att bli anklagade för att ha utnyttjat FRA för att spana på oppositionen, Sverigedemokraterna, Piratpartiet eller andra som skulle hota deras fortsatta maktambitioner efter 2010. Det är för ditt eget bästa Regeringskansliets ämbetsmän skall kunna ge FRA ett OK på söksträngar som kan hitta personer som du, som kanske möjligen skulle kunna störa den allmänna ordningen även om du ännu inte gjort något olagligt. Gapiga personer som du som säger vad du tycker måste man kanske hålla ett öga på?

  FRAsse, börja istället intressera dig för de stora viktiga frågorna i vårt land som t ex att Regeringen beskattar ihjäl det svenska välståndet genom lögnaktiga påstående om jordens uppvärmning om 100 år påverkad av människan eller hur vi skall klara invandringen och det multikulturella samhällets ekonomi och balans, mänskliga rättigheter för kvinnor i islams skugga. Eller bli gärna urförbannad när det gäller energifrågorna, skall vi vara beroende av arabstaterna och Ryssland eller skall vi bygga ut den säkra kärnkraft som numera finns och kommer att byggas exempelvis i Finland? Skall vi ge forskningsstöd för byggande av elbilar för lokal vardagstrafik? Borde vi inte värma upp alla hus med den rena elen? Då får du något att bita i! Något som kan förändras. Inte som FRA-lagen som kommit för att stanna för evigt för den är en del av hela det nuvarande socialistiska svenska samhällssystemet. Det är endast egoistiska och själviska individer som sätter sin egen integritet före samhällsnyttans och kollektivet. Tänk på det.

  Med all respekt för dina åsikter FRAsse måste jag alltså söka få dig att inse att loppet är kört när det gäller FRA-lagen. Redan när barnbidragen infördes för alla 1947, för fattig som för rik, började dina föräldrar tillsammans med det svenska folket att aningslöst förlora integriteten. När sedan sjukförsäkringen blev statlig försvann en annan del av den personliga friheten och ansvaret. Därefter kom personnummerna och kraven på att de skulle uppges i alla sammanhang. Därefter kom datorerna och höll reda på allt inklusive ett förstatligat pensionssystem. Trygghet från vaggan till graven, bestämde politikerna. Genom skattemyndigheternas regeringsstyrda jakt på ekonomiska brottslingar, dvs. i princip alla människor som deklarerat fel, utnyttjat svarta tjänster eller tagit med en flaska sprit för mycket efter en utlandsresa så förlorade du i princip allt vad integritet heter genom att du fördes upp i register av olika slag. Register vilka myndigheterna hade insyn i vid behov.

  FRA-lagen är en av de sista spikarna i integritetslikkistan för svenska folket och därför ledsamt nog inget att bry sig om.

  Det blir nu för dig – som inte vill bli övervakade in i minsta detalj – att sätta igång en tyst ”underjordisk” civil olydnadsprocess. Det blir det viktiga, om sådana som du menar allvar med att vara urförbannad på FRA-lagen, FRAsse!

  Motståndet måste alltså i princip och som ideologi gälla allt som är oacceptabelt integritetskränkande, alltså inte bara FRA-lagen och FRA:s aktiviteter.

 4. Välkommen till Stasi och KGB land - 15! « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] – 8!,  Välkommen till Stasi och KGB land – 7!,  Välkommen till Stasi och KGB land – 6!,  Välkommen till Stasi och KGB land – 5!,  Välkommen till Stasi och KGB land – 4!,  Välkommen till Stasi och KGB land – 3!,  […]

 5. Välkommen till Stasi och KGB land - 25! « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] – 8!,  Välkommen till Stasi och KGB land – 7!,  Välkommen till Stasi och KGB land – 6!,  Välkommen till Stasi och KGB land – 5!,  Välkommen till Stasi och KGB land – 4!,  Välkommen till Stasi och KGB land – 3!,  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: