Välkommen till Stasi och KGB land – 7!

Torben Lecler, en lång och trogen centerpartist, som blev heligt förbannad på centerpartiets riksdagsledamöter för deras svek i omröstningen om FRA lagen. Och han blev lika förbannad på hur partierna (partipiskan=gruppledaren) bettede sig mot de ledamöter som var tveksamma eller hade sagt att de skulle rösta nej.

Nu har han anmält alla partier, riksdagen och regeringskansliet till Arbetsmiljöverket för arbetsmiljöbrott efter uppgifterna om mobbning, utmattningsförsök, sömndeprivation, utskällningar och annat. Undersökningar som han gjorde visade nämligen att det inte verkade som om någon tog ansvar för riksdagsmännens arbetsmiljö.

Riksdagskanslitet, t.ex., anser inte att ansvaret finns där eftersom man är en tjänsteorganisation och inte arbetsgivare, och att man därför inte har ”ansvar för den psykosociala miljön”.

”Nu har anmälan som sagts lämnats in, och det ska bli mycket spännande att följa ifall den politiska eliten i landet anser sig följa de lagar som sätts upp för andra, eller om man anser sig stå över dem. Enligt devisen att man ska använda byråkraternas verktyg för att besegra byråkrater, så är detta givetvis något som jag helt och hållet applåderar.”

Way to go!

Se även mina tidigare inlägg:  Välkommen till Stasi och KGB land – 6!Välkommen till Stasi och KGB land – 5!Välkommen till Stasi och KGB land – 4!Välkommen till Stasi och KGB land – 3!Välkommen till Stasi och KGB land – 2!Välkommen till Stasi och KGB land!, Om riksdagen röstar ja till FRA lagen den 17 juni så hamnar vi på samma nivå som Öst Tyskland under STASI eller Sovjet under KGB! och Om riksdagen röstar ja till FRA lagen den 17 juni så hamnar vi på samma nivå som Öst Tyskland under STASI eller Sovjet under KGB – 2!

Inlägget finns här:

http://bloggenbent.se/modules/wordpress/2008/07/03/politiska-eliten-anmld-till-arbetsmiljverket/

”Politiska eliten anmäld till Arbetsmiljöverket

 3. July 2008 @ 11:25

De FRA-kritiska ledamöterna blev i många fall utsatta för regelrätt mobbning av partiledningarna inför omröstningen om FRA. Camilla Lindberg (fp) har vittnat om detta i pressen. Nu har alla partier, riksdagen och regeringskansliet anmälts till Arbetsmiljöverket.

I CenterUppropet.se har vi suttit på en liten godbit en stund. När vi startade uppropet fick vi mejl från en Torben Lecler som röstat på Centerpartiet i senaste valet och som var heligt förbannad.

– Jag stödjer partiet, sedan tidigare. I mitten av 70 talet började jag stödja partiet. Då i Umeå.Har röstat på partiet sedan dess. Träffade Maud Olofsson och talade med henne på Långholmen 2006. Efter detta hade jag kontakt med henne. När hon blev minister kom kontakten bort. Jag vet inte varför, skrev han i ett mejl till oss.

Snart framkom det att han ville anmäla hela det övre politiska skiktet till Arbetsmiljöverket för arbetsmiljöbrott efter uppgifterna om mobbning, utmattningsförsök, sömndeprivation, utskällningar och annat. Undersökningar som han gjorde visade nämligen att det inte verkade som om någon tog ansvar för riksdagsmännens arbetsmiljö.

Eftersom detta inte är en sak för Centeruppropet.se och våra fyra punkter, så är det inte något vi direkt har hanterat, även om vi givetvis har följt vår kontakts göranden och låtanden med både ett visst mått av skadeglädje och ett visst mått av ”fan vad den killen kommer att röja”-tankar.

Torben Lecler berättade att han tänkte anmäla riksdag, regering och partierna i riksdagen till Arbetsmiljöverket för den behandling som vissa riksdagsmän utsatts för. Och igår gick anmälan in. Idag bör anmälan ha kommit in till verket, och registrerats i postlistorna.

Det är en anmälan riktad mot Riksdagen, Regeringskansliet och ordförandena för de partier som sitter i riksdagen. Enligt Leclerc så tycks ingen inom det högsta politiska skiktet vilja ta på sig ansvaret för arbetsmiljön för riksdagsmännen, och anmälan kan kanske utreda vem som har det ansvaret.

Enligt riksdagskanslitet, t.ex., finns inte ansvaret där eftersom man är en tjänsteorganistion och inte arbetsgivare, och att man därför inte har ”ansvar för den psykosociala miljön”.

Nu har anmälan som sagts lämnats in, och det ska bli mycket spännande att följa ifall den politiska eliten i landet anser sig följa de lagar som sätts upp för andra, eller om man anser sig stå över dem. Enligt devisen att man ska använda byråkraternas verktyg för att besegra byråkrater, så är detta givetvis något som jag helt och hållet applå

Läs även andra bloggares åsikter om <a href=”http://bloggar.se/om/fri-+och+r%E4ttigheter” rel=”tag”>fri- och rättigheter</a>, <a href=”http://bloggar.se/om/yttrandefrihet” rel=”tag”>yttrandefrihet</a>,<a href=”http://bloggar.se/om/fra” rel=”tag”>fra</a>

Annonser

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: