Välkommen till Stasi och KGB land – 19!

Här kommer ytterligare en av dessa vilseförda medborgare som inte har förstått någonting. I det här fallet är det Tomas Hägg, tidigare rådgivare åt Rikspolisstyrelsen i frågor om it- säkerhet, som kommer med svidande kritik mot FRA lagen.

Och han anklagar regeringen för att undergräver legitimiteten för den demokratiska värdegrund som hela vårt samhälle vilar på.

Se även mitt inlägg Välkommen till Stasi och KGB land – 17! där SVD:s ledarskribent Maria Abrahamsson tydligen INTE HELLER har förstått någonting.

Som sagt – Motståndet har bara börjat och ökar i styrka!

Artikeln finns här I dagens Östgöta Correspondenten:

http://www.corren.se/archive/2008/7/10/jso826mm48cv98a.xml

Avlyssning under falskt flagg

Publicerad kl 01:00, 11 jul 2008

Riksdagen har antagit lagen om FRA:s signalspaning på felaktiga grunder, skriver TOMAS HÄGG, tidigare rådgivare åt Rikspolisstyrelsen i frågor om it-säkerhet.

Trots tunga remissinstanser som Rikspolisstyrelsen, säkerhetspolisen, justitiedepartementet och lagrådet, där regeringen får kraftig kritik för sin ambition att avlyssna svenska folket, anser våra borgerliga riksdagsledamöter att kritiken är överdriven och att de fått garantier för en rättssäker operativ hantering av den anpassade försvarsunderrättelseverksamheten.

Det trots att det är känt att tekniken inte medger någon avgränsning för nationell trafik som, av tekniska skäl eller tänkbar stämpling, styrs till utländsk utrustning. Det trots att den här varianten av generell övervakning lätt kringgås av den som finner en anledning att göra det.

Våra lagstiftare fattar därför sina beslut om att anta lagen på felaktiga grunder. Av oförstånd i ämbetet eller fullt medvetet spelar ingen roll. Det är nästan lika illa i båda fallen.

Det har länge funnits en global trend, även genom traditionellt sett bättre demokratiskt skickade politiska system, där en liten maktelit styr och ställer som den behagar. Inte minst Sverige har, med ett tydligt visat förakt för både våra svenska grundlagar och internationellt ratificerade mänskliga rättigheter, hakat på trenden. Den så kallade kontrollmakten, att riksdagen kontrollerar regeringen, har ingen praktisk betydelse när riksdagsledamöterna pressas att rösta mot sin egen övertygelse efter partilinjen där regeringschefen med illa dold urskiljning insinuerar och indikerar snart varje politiskt beslut som en kabinettsfråga.

Vårt parlamentariska system, där det så kallade folkstyret har fått legitimera elitens maktfullkomlighet och upprätthållandet av en falsk demokrati, ansätts nu från två håll. Horisontellt genom frågor om personval och direktdemokrati, vertikalt genom att politiker, tjänstemän och väljare utnyttjas som nyttiga idioter och röstboskap för högre syften. Den horisontella grunden är berättigad ur medborgerlig synvinkel, medan det vertikala angreppet på folkviljan på saklig grund kan sägas vara övergrepp mot såväl den egna befolkningen som deras folkvalda.

Det ena förutsätter naturligtvis det andra. Genom att medvetet åsidosätta samlad kunskap, historiskt förankrad i samhällets moral och lagar, utan att ta ansvar för varken nytta eller konsekvens – skapas ett förakt för både våra lagstiftares moral och våra lagar som i sin tur undergräver legitimiteten för den demokratiska värdegrund som hela vårt samhälle vilar på.

Tomas Hägg

Läs även andra bloggares åsikter om <a href=”http://bloggar.se/om/fri-+och+r%E4ttigheter” rel=”tag”>fri- och rättigheter</a>, <a href=”http://bloggar.se/om/yttrandefrihet” rel=”tag”>yttrandefrihet</a>,<a href=”http://bloggar.se/om/fra” rel=”tag”>fra</a>

Etiketter:

6 svar to “Välkommen till Stasi och KGB land – 19!”

 1. Jan Sjöholm Says:

  Håller med!

 2. FRA-ACTION Says:

  Reinfeldt var skakigt svag i FRA-frågan i TV 1 i dag i intervjun från Almedalen om just FRA-lagen. Moderaterna har skjutit sig själva i båda fötterna i denna fråga.

  Vi kommer säkert att se a) några taktiska finter till b) sedan en total kollaps av hela det moderata upplägget genom en förklaring av att man gjort en total missbedömning baserad på sossarnas urspungliga förslag. En total reträtt kommer alltså säkert inom den allra närmaste tiden.

  Det finns ingen annan möjlighet om moderterna skall hålla sig ovanför 10% i nästa val. Moderaterna har skadad de andra allianspartierna också. Respekten för riksdagen och riksdagsmännen är den lägsta någonsin.

  Sverigedemokraterna kommer säkert att få 13-14% i nästa riksdagsval precis som Ian Wachmeister förutspår inte minst på grund av protester mot hur FRA-frågan skötts och den demokratiska misstron mot de nuvarande riksdagspartierna. Sedan kan Mona Sahlin och miljöspråkrören tala om att de tänker bojkotta sd hur mycket de vill. Det får bara motsatt effekt. Göran Hägglund spyr också sin galla över sd men FRA-frågan kommer att följa även honom som en skugga ända fram till 2010, var så säker.

  Hur kan sossarna och Alliansen hantera FRA-frågan som de gjort? Förstår de inte att miljoner svenskar har datorn som sitt arbetsredskap dagligen och den bästa möjligheten att skaffa och utbyta information genom den.

 3. Machiavelli Says:

  FRA-LAGEN – DEN HÄPNADSVÄCKANDE IDIOTIN – ELLER?
  Ja ha, så då var helt plötsligt Ryssland åter igen den stora FI så att ”våra” politiker skall kunna motivera ett totalspionage gentemot det egna folket. Så lämpligt då att stora FI helt plötsligt återigen finns tillgänglig när vissa nu helt riktigt rubricerar FRA-lagen som kuppen som misslyckades. För visst var det en kupp el. statskupp, likväl som samma benämning stämmer bra när några, främst utländska bankirfamiljer, lyckades ta kontroll över USA:s pennigutgivning 1913. Federal Reserve lagen klubbades då igenom under liknande förhållanden* som en Herr Reinfeldt och co. nyttjade 95 år senare. Historiskt finns en mängd exempel på hur politiker manipulerat den egna befolkningen när man haft intentionen att kuppa igenom totalitär lagstiftning och sett ett behov av att slippa ”problemet” med de egna medborgarnas politiska inflytande . Tex. bäddade Adolf Hitlers riksdagshusbrand 1934, som påstås ha utförts av Göring, för hans etablering som diktator. Ett mer sentida exempel är attentatet mot skyskraporna (9/11) i New York 2001. Detta attentat, sedan länge definierat av oberoende ”researchers” som ett insiderbrott, bäddade tillsammans med mjältbrandsattentaten** mot medlemmarna i den amerikanska Kongressen, för Bush uppstigande på tronen som vår tids blitzkriegfuhrer i Asien, Mellersta Östern och snart ”coming to a place near you”.

  Men vad synd då att stora FI visar sitt fula tryne först nu då våra inhemska totalitära Fuhrers, såväl i byxor som i kjol, desperata kämpar med näbbar och klor för att kunna motivera ett totalspionage gentemot den egna befolkningen och likt föregångare som Hitler och Bush gör sitt bästa för att undanröja den så förhatliga demokratin. I annat fall, dvs. om store FI hade visat sitt tryne några år tidigare, så hade våra politiker inte behövt slakta det försvar som staziförespråkarna ännu anser totalt onödigt pga. avsaknad av store FI. Ja ursäkta, jag glömde förstås den för oss väljare så oerhört viktiga svenska militära stödoperationen i Afghanistan för Fuhrer Bush krigföring där, – förlåt jag menade förstås ”fredsbevarande” stödoperationer, – förlåt igen jag menade naturlitvis ”fredsbevarande” stödoperationer för USA´s ”demokratistödjande” bombningar av civilbefolkningen, – förlåt för tredje gången, jag menade naturligtvis ”fredsbevarande” stödoperationer för USA´s ”demokratistödjande” aktiviteter för civilbefolkningen . Lägligt, lägligt var ordet för dagen ute i FRA-buskarna – tack, tack Putin för ”timingen”.

  Men sanningen att säga kära diktaturföreträdare så går vi inte länge på era manipulationer och krystade lögner, ni är genomskådade. För varje dag som går upptäcker medborgare att ni inte längre är våra politiker och att det inte längre spelar någon roll hur vi röstar. Stasibodström som hittills personifierat den totalitära statens ansikte i Sverige och en Mona Sahlin som tidigare varit med och drivit igenom FRA-lagen, påstår plötsligt nu båda när det gått grus i stazimaskineriet, att de kommer att avskaffa FRA-lagen bara Mona får komma tillbaks till maktens köttgrytor. Ja kära Stazimona, visst skulle det gå bra, men det finns några små petitesser som kanske ligger i vägen, tex. din oförmåga att kunna sköta din egen hushållskassa. Varför skulle vi då ge dig förtroendet att sköta hela Sverige? Dels är det på det viset kära Mona att alla vi därute i buskarna faktiskt inte är lobotomerade och vi är just nu väldigt trötta på dig och dina kollegors lögner och manipulerande, vare sig det gäller er fascination för totalitär lagstiftning, slakt av vårt försvar el. all annan idioti ni sätter som högsta mål.

  Och hur var det nu Mona, vad sysslade du med på det Bilderbergsmöte du bevistade för något år sedan? Snackade ni om operation Toblerone? Ja, ja, man har ju inte kunnat missat denna stazi-operations koppling till dig? Men jag lovar att inte säga något kära Mona-Pona, bara för mig kan du väl berätta om det rörde sig om en operation att avlyssna oss alla genom små inbyggda radiosändare (RFID) i Tobleronechokladkartonger? Helt klart måste det ju ha rört sig om hemlig signalspaning mot oss, annars skulle du väl inte behöva vara så fåordig om vad som avhandlades på Bilderberg?

  Och du Herr Fuhrer Reinfeldt, vad gjorde du då på det likaledes så hemliga Bilderbergmötet strax före det riksdagsval då fick kliva fram till köttgrytorna? Det kan väl möjligen inte vara så att några av de ljusskygga potentater, likt krigsförbrytaren Henry Kissinger, som styr och ställer här i världen, utlovade en viss regeringsmakt, om man bara som du duktigt kunde hålla upp det blöta fingret i luften och känna åt vilket håll vindarna blåser? Och det var du ju tydligen duktig på, att avkänna de totalitära vindarna, och så gick det som det gick. Sen har du ytterligare en bra egenskap som många av oss andra saknar – konsten att förtränga – och i ditt fall så obehagliga uttryck som din föregångare myntade, – ”att den som står i skuld inte är fri”.

  Ja kära Mona och vördade Herr Fuhrer Reinfeldt, vad blir ert nästa steg efter FRA och all annan totalitär skit och tvångströjor ni låtit stå som spön i backen och som naturligtvis måste ha varit en ouppnåelig våt dröm för Hitlers arvtagare Reihnard Heydrich? Ni har väl inte missat att man efter uppbyggnad av stazistaten också måste ha någonstans att förvara dissidenterna, dvs. sådana som vi härute i fårskocken som inte uppskattar er nuvarande ”omvårdnad” av oss? Tänker ni förvara och ”omskola” oss i samma gamla ruckel där ni förvarade kommunister under WW2, blir det gruvor som det ryktas om på bygden, eller ni kanske helt banalt nyttjar det fina EUSSR-medlemskapet för att kunna hyra in oss i fräscha nybyggda koncentrationsläger någonstans borta i Rumäniens gränstrakter mot Helvetet? Tackar, tackar, – vem av oss vill inte flytta in i fräscha hotell.

  * FED-lagen, likväl som FRA-lagen klubbades igenom under statskuppsliknande förhållanden. I FED’s fall strax före juluppehållet då de flesta amerikanska kongressledamöter redan hade rest hem. Därmed lyckades man skapa den debattdödande situation som vår totalitäre Fuhrer Reinfeldt nu misslyckats med att få avnjuta.

  ** Mjältbrandsbakterierna som skickades till USA-kongressen och som ”hjälpte” kongressledamöterna att rösta rätt ang. ”antiterroristlagstiftning”, har av oberoende ”researchers” konstaterats komma från ett eget militärt USA-laboratorie.

  Vidare studier över de hemliga sällskapens roll i politiken och den alternativa dolda världshistorien:

  Den svenskestninske dissidenten, författaren och historieforskaren Juri Lina: böckerna ”Under Skorpionens Tecken”, ”Världsbyggarnas Bedrägeri” och filmen ”Ljusbringarna: Jahbulons Emissarier”.
  http://www.geocities.com/jyrilina/svenska/index.html

  Professor Anthony Sutton: trilogin ”Wall Street and the Bolshevik Revolution”, Wall Street and the Rise of Hitler”, ”Wall Street and the Rise of FDR” mfl. böcker.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Antony_C._Sutton

  Professor Carroll Quigley: ”Tragedy and Hope: A History of the World in Our Time”. och ”The Anglo-American Establishment”.
  http://www.lewrockwell.com/yates/yates14.html

 4. Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Den här signalspaningen är massavlyssning Says:

  […] #6, Pasteys Plats, Dexion, Alltiallon, Tomas sida #6, Opassande #6, Svensson, Det Progressiva USA, UD/RK Samhälls Debatt #5, Bo Widegren, Fajaf Blog, UD/RK Samhälls Debatt #6, Kansliet, Sidvind #3, satmaran igen, No […]

 5. Tillståndet i nationen (och i världen) « Aktivdemokrati’s blogg Says:

  […] Välkommen till Stasi och KGB land – 19! […]

 6. Välkommen till Stasi och KGB land - 51! « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] – 12!,  Välkommen till Stasi och KGB land – 14!,  Välkommen till Stasi och KGB land – 15!,  Välkommen till Stasi och KGB land – 19!,  Välkommen till Stasi och KGB land – 21!,  Välkommen till Stasi och KGB land – 22!,  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: