Välkommen till Stasi och KGB land – 20!

Här kommer flera exempel på det aktiva motstånd som finns inom de etablerade partierna (se även mina inlägg Per Hagwall M Välkommen till Stasi och KGB land – 15! och Fabian Norlin M Välkommen till Stasi och KGB land – 3!).

Motståndet har bara börjat och våra intälägänta politiker förstår som vanligt ingenting. Och dessto mer de ”uttalar” sig eller ”förklarar” sig dessto med bevisar de att de ingenting har förstått av det demokratiska haveri de har ställt till med. Och att de inte förstår ett smack av tekniken och hur Internet fungerar.

Besök som sagt http://frapedia.se/ och lär er hur man skyddar sig mot en stat där parlamentet på ”frivillig” väg avskaffar integritetsskyddet och rättsstaten för vanliga medborgare I BROTT MOT grundlagen, Europakonventionen om mänskliga fri- och rättigheter och FN: s deklaration om mänskliga rättigheter.

Även FRA vill ju numera att vi skall kryptera vår kommunikation (Välkommen till Stasi och KGB land – 15!).

Besök även http://stoppafralagen.nu/

Som sagt – Motståndet har bara börjat och fortsätter!

Så här skrev Niklas Wykman, ordförande för MUF http://muf.se/niklas_blog/wordpress/?p=220

FRA-moderaterna saknar mitt långsiktiga stöd

Det är midsommarafton och jag är nyligen hemkommen från Israel. Jag skulle kunna skriva om så mycket intressant men måste istället skriva de sorgligaste av rader. Om moderaterna inte ändrar sin position i FRA-lagstiftningen saknar de mitt stöd. Jag kan inte vara medlem i ett parti som företräder idén att avlyssna alla svenskars mejl och telefonsamtal. Jag har funderat på det sedan omröstningen och kan inte komma till någon annan slutsat.

Lyckligtvis finns det ännu tid. Regeringen är inte moderaterna. Riksdagsledamöterna är inte representativa för den frihetslängtande folkrörelse som vårt parti är. Reinfeldt kan nu välja mellan att initiera ett samtal kring framtidens integritetsskydd i Sverige eller förlora en hel generation unga anhängare.

Många har vi redan förlorat. Mejlen, facebook, SMS-inkorgen, överallt, människor som aldrig mer kommer att rösta på vårt parti eller engagera sig för vår sak.

Det är på allvar nu. Politiker och staten brukar kunna komma undan med idioti på grund av att de bemannas med karriärsgalna personer utan möjligheter till civila jobb. Jag kommer aldrig bli en av dem.

Nästa midsommar kanske du dansar kring en radiomast.

Lars-Olof Reinfeldt M

http://hd.se/inrikes/2008/06/24/reinfeldt-laemnar-moderaterna/

Reinfeldt lämnar moderaterna ,Publicerad 24 juni 2008 kl 11:46

Kommunpolitikern Lars-Olof Reinfeldt i Vetlanda har bestämt sig för att lämna moderaterna och blir i stället politiskt vilde. Han gör det i protest mot att moderaterna röstade igenom FRA-lagen.

VETLANDA. Kommunpolitikern Lars-Olof Reinfeldt i småländska Vetlanda har bestämt sig för att lämna moderaterna och blir i stället politiskt vilde. Han gör det i protest mot sitt tidigare parti. Ett av skälen är att han inte kan stå bakom den FRA-lag som riksdagen röstade igenom förra veckan.

Det är inte samma parti som jag gick med i, säger han till Sveriges Radio Jönköping.

Enligt Höglandsnytt på nätet har han länge varit omstridd, särskilt som han i sin blogg tydligt visat att han inte följer partilinjen.

Lars-Olof Reinfeldt säger att han blev uppmanad att lämna sina politiska uppdrag, men det tänker han inte göra.

– Jag drev min egen personvalskampanj och stannar kvar som fullmäktigeledamot och som ersättare i landstinget, säger han till Höglandsnytt.

Börje Kjellén FP

http://www.sn.se/parser.php?sect1=101&sect2=159&id=225067

Fp-politiker i Trosa hoppar av i protest

Börje Kjellén, aktiv inom folkpartiet i Trosa hoppar av alla uppdrag med omedelbar verkan på grund av att partiet stödde införandet av FRA-lagen.

Jag jämför det här med Stasi och den stenhårda kontroll som finns i dagens Kina. Vi ska representera ett parti som står för stenhård integritet. Det här går inte ihop för mig, säger Börje Kjellén.

Johan Frick FP

http://www.sr.se/cgi-bin/skaraborg/nyheter/artikel.asp?artikel=2159991

Folkpartist hoppar av i protest mot FRA-lagen

Folkpartisten Johan Frick i Skara hoppar av alla sina kommunala uppdrag. Orsaken är att han inte längre kan stå för folkpartiets politik.

Droppen var partiets ja i riksdagen till FRA-lagen. Det är en så viktig liberal principfråga så jag väljer att hoppa av, säger Johan Frick.

Johan Frick (fp) i Skara hoppar av i protest mot FRA-lagen

Det är den nya FRA-lagen som får Johan Frick att lämna sina uppdrag som ledamot i samhällsbyggnadsnämnden och ersättare i kommunfullmäktige.

FRA-lagen tillåter Försvarets Radioanstalt att avlyssna telefonsamtal och kontrollera e-mailtrafiken, bland annat i avsikt att avslöja eventuella terroristaktioner mot Sverige.

Förutom FRA-lagen är Johan Frick kritisk mot folkpartiets hållning i kärnkraftsfrågan, och till den auktoritära hållning som partiet haft de senaste åren.

Jag tycker partiledningen sköter sig väldigt dåligt. Den försöker kväsa diskussionen i partiet, säger han. Jag kan inte tänka mig att stå i valstugorna om två år och torgföra partiets politik.

Här är Josefine Malmgren (LUF)‘s tal som hölls på Gustav Adolfs Torg i Göteborg den 28 juni vid den stora demonstrationen mot FRA lagen:

http://lucasregner.blogspot.com/2008/06/fra-demonstration-blev-grymt-lyckad.html

Läs även andra bloggares åsikter om <a href=”http://bloggar.se/om/fri-+och+r%E4ttigheter” rel=”tag”>fri- och rättigheter</a>, <a href=”http://bloggar.se/om/yttrandefrihet” rel=”tag”>yttrandefrihet</a>,<a href=”http://bloggar.se/om/fra” rel=”tag”>fra</a>

Etiketter:

2 svar to “Välkommen till Stasi och KGB land – 20!”

  1. Välkommen till Stasi och KGB land - 21! « UD/RK Samhälls Debatt Says:

    […] UD/RK Samhälls Debatt Ett rättframt, öppet och intressant forum! « Välkommen till Stasi och KGB land – 20! […]

  2. Välkommen till Stasi och KGB land - 25! « UD/RK Samhälls Debatt Says:

    […] en komplettering till mina inlägg Välkommen till Stasi och KGB land – 20!,  Välkommen till Stasi och KGB land – 15!,  Välkommen till Stasi och KGB land – 3! om hur […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: