Välkommen till Stasi och KGB land – 25!

Som sagt – Motståndet har bara börjat och fortsätter! Och här kommer flera exempel på detta.

Som en komplettering till mina inlägg Välkommen till Stasi och KGB land – 20!Välkommen till Stasi och KGB land – 15!Välkommen till Stasi och KGB land – 3! om hur protesterna växer bland politikerna på lokal nivå. Så kommer här ett nyhetsinslag från Sveriges Radio Örebro. Där de har intervjuat alla i kommunstyrelsen plus oppositionen. Resultat? En stor majoritet av ledamöterna är emot FRA lagen.

”Det är ett feltänk från början till slut och hotar en del av de grundläggande värdena som vårt samhälle är uppbyggt på”

Centerpartist: ”Är vi dumma och mindre vetande för att vi kritiserar FRA lagen?

Nyhetsinslaget finns här:

http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&id=1256119

”Protester mot FRA på lokal nivå

Protesterna mot FRA-lagen fortsätter och motståndet mot lagen växer bland politiker på lokal nivå. Majoriteten av ledamöterna i kommunstyrelsen i Örebro är emot FRA-lagen. Det visar en rundringning som Sveriges Radio Örebro har gjort.

Hör politikerna i Örebro kommun om deras inställning till FRA-lagen

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet som är i opposition är också emot Fra-lagen. ”

http://www.sr.se/cgi-bin/orebro/nyheter/artikel.asp?Artikel=2196362

Och här kommer en intressant undersökning som är gjord på ungdomar mellan 15-20 år. Och deras åsikter är glasklara – de gillar INTE FRA lagen och det kommer att påverka deras beslut i valet 2010.

”FRA-lagen påverkar 7 av 10 ungdomar i valet 2010

Nästan alla ungdomar tycker inte att det är OK att avlyssna den privata kommunikationen, visar en undersökning gjord av Wyatt Media Group på ungdomssajten Lunarstorm. Undersökningen visar dessutom att 73 % av Sveriges ungdomar säger sig påverkas av den nya FRA-lagen i valet 2010.

Undersökningen är gjord bland medlemmarna på Lunarstorm om deras inställning till den nya FRA-lagen. Sammanlagt svarade 3159 ungdomar mellan 15-20 år, varav 1 512 tjejer (48 %) och 1 647 killar (52 %).

Av dem som kände till lagen fick följande frågor och gav följande svar:

2) Tycker du att det är OK att nästan all kommunikation kan avlyssnas? (e-post, sms, webbtrafik, chattar, mobil och telefonsamtal)

Svar totalt: Ja = 6 %

Nej = 90 %

Jag bryr mig inte = 4 %

3) Tycker du att det är OK man ska kunna avlyssna* för att skydda Sverige från andra länders intrång? (*e-post, sms, webbtrafik, chattar, mobil och telefonsamtal)

Svar totalt: Ja = 33 %

Nej = 62 %

Jag bryr mig inte = 5 %

4) Tycker du att det är OK att regering och myndigheter har rätt att avlyssna* och söka i din privata kommunikation? (*e-post, sms, webbtrafik, chattar, mobil och telefonsamtal)

Svar totalt: Ja = 6 %

Nej = 91 %

Jag bryr mig inte = 3 %

5) Kommer detta att påverka dig när du röstar i nästa val 2010?

Svar totalt: Ja = 73 %

Nej = 10 %

Jag bryr mig inte = 5 %

Jag får inte rösta då = 12 %

Undersökningen finns här:

http://www.newsdesk.se/pressroom/lunarworks_ab/pressrelease/view/fra-lagen-paaverkar-7-av-10-ungdomar-i-valet-2010-228006

Se även mina tidigare inlägg: Välkommen till Stasi och KGB land – 24!Välkommen till Stasi och KGB land – 23!Välkommen till Stasi och KGB land – 22!Välkommen till Stasi och KGB land – 21! Välkommen till Stasi och KGB land – 20!Välkommen till Stasi och KGB land – 19!Välkommen till Stasi och KGB land – 18!Välkommen till Stasi och KGB land – 17!Välkommen till Stasi och KGB land – 16!Välkommen till Stasi och KGB land – 15!Välkommen till Stasi och KGB land – 14!Välkommen till Stasi och KGB land – 13!Välkommen till Stasi och KGB land – 12!CIA och Bruce Schneier – Varför FRA lagen INTE KOMMER ATT FUNGERA!Välkommen till Stasi och KGB land – 10!Välkommen till Stasi och KGB land – 9!Välkommen till Stasi och KGB land – 8!Välkommen till Stasi och KGB land – 7!Välkommen till Stasi och KGB land – 6!Välkommen till Stasi och KGB land – 5!Välkommen till Stasi och KGB land – 4!Välkommen till Stasi och KGB land – 3!Välkommen till Stasi och KGB land – 2!Välkommen till Stasi och KGB land!, Om riksdagen röstar ja till FRA lagen den 17 juni så hamnar vi på samma nivå som Öst Tyskland under STASI eller Sovjet under KGB! och Om riksdagen röstar ja till FRA lagen den 17 juni så hamnar vi på samma nivå som Öst Tyskland under STASI eller Sovjet under KGB – 2!

Läs även andra bloggares åsikter om <a href=”http://bloggar.se/om/fri-+och+r%E4ttigheter” rel=”tag”>fri- och rättigheter</a>, <a href=”http://bloggar.se/om/yttrandefrihet” rel=”tag”>yttrandefrihet</a>,<a href=”http://bloggar.se/om/fra” rel=”tag”>fra</a>
 

Etiketter:

Ett svar to “Välkommen till Stasi och KGB land – 25!”

  1. Välkommen till Stasi och KGB land -30! « UD/RK Samhälls Debatt Says:

    […] mina tidigare inlägg: Välkommen till Stasi och KGB land – 26!,  Välkommen till Stasi och KGB land – 25!,  Välkommen till Stasi och KGB land – 20!,  Välkommen till Stasi och KGB land – 15!,  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: