Välkommen till Stasi och KGB land – 26!

Som sagt – Motståndet har bara börjat och fortsätter! Och här nedan kommer flera exempel på detta.

Men först om de 103 svenskar som olagligt avlyssnades av FRA under 1990 talet. Och DÄR MAN LAGRADE DESSA UPPGIFTER. Man skulle ju som sagt bara lyssna på ”yttre militära hot” och INTE ENSKILDA SVENSKA PERSONER. Och INTE LAGRA sådana uppgifter.

En av dem är Lennart Lannerbäck i Eskilstuna som arbetat som kapten på P10 i Strängnäs. Och därefter i UndSäk (en del av militära underrättelse- och säkerhetstjänsten).

Så här säger han till Sveriges Radio ÖstNytt:

”Han tror att det beror på att han hade synpunkter på hur man bedrev underättelsetjänsten. Och att han hade synpunkter på FRA.”

”Datainspektionen har fått en anonym anmälan där Försvarets radioanstalt FRA anklagas för att ha registrerat svenskar som haft kontakter med Ryssland på 1990-talet. Flera personer på listan är helt ovetande om registreringen. En av dem är Lennart Lannerbäck i Eskilstuna som bland annat arbetat som kapten på P10 i Strängnäs.”

Nyhetsinslaget finns här:

http://svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?&d=33700&a=1196835&lid=puff_1196824&lpos=extra_0

Artikeln finns här

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33686&a=1196824

En annan är Lars-Erik Balogi, brandman.

Lars-Erik Balogi i Storfors är en av de personer som kan ha avlyssnats av FRA. Hans namn finns med på en lista som SVT har tagit del av.

 På listan finns 103 svenskar som FRA enligt anmälan ska ha lagrat uppgifter om. Gemensamt för flera av dem är att de haft någon kontakt i Ryssland, som till exempel vänner eller jobbkontakter. Lars-Erik Balogi skrev en magisteruppsats i Ryssland i mitten av 90-talet, men att det skulle ha kunnat vara av intresse för FRA är för honom oförståeligt. ”Jag är chockad” säger han till Värmlandsnytt bara några timmar efter att han fått reda på att han kan ha avlyssnats. FRA vill inte vara med på någon intervju, men med anledning av anmälan som nu gjorts skriver man på sin hemsida att ”den aktuella signalspaningen bedömdes ligga inom ramen för de regler som gällde då 1994-1997.” FRA:s generaldirektör skriver också att det i dag gäller betydligt striktare regler.

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33874&a=1196944

Eller som Badlanshyena konstaterar angående att pastor Ulf Ekman också har avlyssnats av FRA:

”För sista gången: FRA varken kan eller får spana på enskilda individer. Endast mot personer. Och på det passar pastor Ekman utmärkt in: han är ju en person.”

http://badlandshyena.wordpress.com/2008/07/15/fra-ekman-ar-en-person/

Och för att fortsätta på temat om hur upproret växer INOM de fyra partier som drev igenom FRA lagen. Så här säger fyra representanterna för de fyra borgerliga studentförbunden i dagens brännpunktartikel i SVD:

”Det är inte bara i detaljerna som alliansen hamnat fel. Ungas världsbild skiljer sig markant från regeringens 40-talistperspektiv. Istället för att värna ett fritt och öppet internet ska fildelare jagas och allas kommunikation ska skickas för avlyssning till FRA.

I en tid när vi unga läser tidningar, skickar foton till kompisar, flirt-sms:ar och gör nästan allt via nätet är förslag som FRA-lagen och fildelarjakten frontalangrepp mot oss.”

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_1461335.svd

Ett annat exempel är protesterna inom folkpartietpå lokal nivå.

Missnöjet mot FRA växer inom regeringspartierna

Publicerad: 16 juli 2008, 17.40. Senast ändrad: 16 juli 2008, 21.00

Regeringen får allt svårare att övertyga sina egna i FRA-frågan. En rundringning till folkpartiets länsförbund som SvD har gjort visar att inte ens vart fjärde förbund stöder lagen. Partiet startar nu en intern grupp för att lyssna på kritiken.”

En månad har gått sedan regeringen lyckades baxa FRA-lagen genom riksdagen, men de kritiska rösterna blir allt fler. Flera borgerliga riksdagsledamöter vill avskaffa den nya lagen.

””- En förutsättningslös diskussion är just en förutsättningslös diskussion. Då kan man inte utgå från ett beslut som redan är fattat, menar Gunnar Nordmark, ordförande i Kronoberg.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1463839.svd

Läs även andra bloggares åsikter om <a href=”http://bloggar.se/om/fri-+och+r%E4ttigheter” rel=”tag”>fri- och rättigheter</a>, <a href=”http://bloggar.se/om/yttrandefrihet” rel=”tag”>yttrandefrihet</a>,<a href=”http://bloggar.se/om/fra” rel=”tag”>fra</a>

Etiketter:

9 svar to “Välkommen till Stasi och KGB land – 26!”

 1. русский разведчик Says:

  Vilket motstånd? Eliter snackar och skilda skrån babblar, men folket är upplöst i virtuella atomer. Motsåndet sker på ett virtuellt sätt i en virtuell värld.
  Nu håller man på att föra debatten in i ett tillstånd av ”väntan på messias”. Men handlar fenomenet FRA-lagen verkligen om lagen eller om organisationen FRA????? Under 10 år har FRA kunnat hålla på utan en lag, så spelar det någon roll om vi har en lag eller inte. Debatten om lagen kan jämföras med läget 1945 och 1990 då SS respektive STASI upplöstes. Skulle man då ansett att allting bara handlade om lagar, så skulle vi idag levt i en ”spännande” värld.
  SLUTA FÖRA PSEUDODEBATTEN OCH BÖRJA HANDLA!!!

 2. Jan Says:

  Lägg ner hela FRA.Den kommer inte att fylla någon

 3. Jan Says:

  Lägg hela FRA.Den kommer inte att fylla någon som helst funktion,utan är bara till för att tillfrdställa USA:s hysteriska jakt på terrorister.Och Sverige ska inte stödja ett numera odemokratiskt amerika.Ett land som åsidosätter nästan alla mänskliga rättigheter,genom att skapa fånglägret på Guantanamo.Bara det räcker för att påvisa det horribla när dom ockuperar Kubansk territorium.

 4. Mike Says:

  Trodde aldrig jag skulle behöva säga detta under min livstid eller i Sverige.

  Men det är fanimig dags för en revolution och ett systemskifte.

  Dom skiter ju tottalt i folket inte bara i Fra frågan utan Eu omröstningen dessutom.

  Hycklarpack.

  Tyvär har jag ingen mjölpåse.

  Men jag har flertalet med sopsäckar med bajs från mulltoan.

  Den kan politikerna gotta sig med.

  Säpo får rollen och klampa ner på vanligt folk och dom får 200 speciella poliser som gör skitjobbet åt dem.

  Lika bra och exponera dem och sätta dit dem innan dom klampar in i ditt hus bara för något du tyckt som strider med deras syn.

  Beatrice Ask är en riktig Häxa..

  Ursäkta uttalet men kan inte låtas bli.

  Hon har förstört och tillfört lika mycket i Nwo agendan om inte mer än vad resten av packet har,,

  En kvinna som svarar än sen då på frågan om svenska oskyldiga sitter i fängelse är en farlig människa man bör hålla ögonen på och spärra in.

  Vi har bara psykopater i maktens korridorer.

 5. FRA Says:

  Mike, vi ska hålla ett öga på dig.

 6. sophiaalbertina Says:

  FRA,

  Eller snarare vi håller ett öra på dig.

 7. Välkommen till Stasi och KGB land - 28! « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] Se även mitt inlägg: Välkommen till Stasi och KGB land – 26! […]

 8. lgrez Says:

  hej där Storebror, kiri-kir-kiri!

 9. Välkommen till Stasi och KGB land -30! « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] mina tidigare inlägg: Välkommen till Stasi och KGB land – 26!,  Välkommen till Stasi och KGB land – 25!,  Välkommen till Stasi och KGB land – 20!,  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: