Välkommen till Stasi och KGB land – 35!

Som sagt – Motståndet har bara börjat och fortsätter!

Bara en kort kommentar till dagens debattartikel i DN av 15 borgerliga politiker. Om man kan det politiska språket med alla dess nyanser och tvetydigheter. Och läser artikeln NOGA så blir åtminstone jag mycket fundersam över vad dessa politiker EGENTLIGEN vill.

Så här står det i början av artikeln:

”Allt fler borgerliga riksdagsledamöter vill att FRA-lagen ska slopas. Det nya nätverket Borgerligt nej till FRA-lagen uppmanar nu regeringen att riva upp FRA-lagen redan i höst, samtidigt som en ny parlamentarisk utredning får till uppgift att ta fram en signalspaning som är acceptabel från integritetssynpunkt.”

”Målet för nätverket Borgerligt nej till FRA-lagen är att alliansregeringen ska riva upp den nya signalspaningslagen redan innan den träder i kraft.”

Samtidigt så säger man så här i slutet av samma debattartikel:

”I stället för otillräckliga kontrollorgan bör höstens tilläggsproposition innehålla ett förslag om att FRA-lagen omprövas redan innan den träder i kraft. Samtidigt kan en ny parlamentarisk kommitté tillsättas, med uppgiften att ta fram förslag till nya och rättssäkra spaningsmetoder som stärker Sveriges skydd mot yttre hot utan att innebära oacceptabla integritetskränkningar.”

I början av artikeln så vill de ”riva upp” FRA lagen medans de i slutet vill ha ett ”förslag” att ”ompröva” lagen innan den träder i kraft. Vilket är något helt annat!

Det skulle ju i praktiken kunna innebär att medans de håller på att ”ompröva” FRA lagen så får FRA fortsätta sina förberedelser att koppla in kablarna. Så vad innebär ”ompröva” i praktiken?

Och vad innebär egentligen ”en signalspaning som är acceptabel från integritetssynpunkt” i praktiken?? INGA KONKRETA exempel eller svar ges i artikeln och för mig är detta en röd varningsflagg.

Så länge politikerna BARA pratar i svepande ordalag som ”ompröva”, ”omarbeta”, ”acceptabel” etc. så skall vi akta oss väldigt noga för det kan i deras värld betyda i stort sett vad som helst.

Så länge det INTE EXAKT talar om vad de vill åstadkomma och vilka precisa förändringar de vill införa, så tror jag ingenting tills jag har fått se den SLUTGILTIGA texten till den ”omarbetade” FRA lagen.

Debattartikeln finns här

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=807057

Läs även andra bloggares åsikter om <a href=”http://bloggar.se/om/fri-+och+r%E4ttigheter” rel=”tag”>fri- och rättigheter</a>, <a href=”http://bloggar.se/om/yttrandefrihet” rel=”tag”>yttrandefrihet</a>,<a href=”http://bloggar.se/om/fra” rel=”tag”>fra</a>

Etiketter:

2 svar to “Välkommen till Stasi och KGB land – 35!”

 1. Alliansväljare mot FRA Says:

  Jag saknade MUF-ordförande Niklas Wykman och han vill inte godkänna/publicera frågan på sin blogg fast jag ställer en ganska rimlig fråga.

  Jag tar det här i stället.

  Ulf Wykman skriver:
  ”I dag skriver flera borgerliga politiker om sitt motstånd mot FRA-lagen. Hurra för det!

  Själv är jag helt övertygad om att det inom borgerligheten snarare skulle behövas ett nätverk för FRA-lagen. Vi som är emot är i kraftig majoritet.”

  Jag frågar Niklas Wykman:
  FRA-lagen har ett redan ett starkt nätverk som består av Reinfeldt, Björklund, Olofsson, Hägglund, Tolgfors och Åkesson. Därför behövs alla goda krafter mot FRA-lagen. Kan du inte på ett seriöst sätt svara varför du inte kunde vara med på artikel där det lanseras en borgerlig grupp för att stoppa FRA-lagen? Orkar du inte ta kampen?

 2. Mike Says:

  http://blogg.passagen.se/exodus_400/entry/hyckleri_utan_gr%C3%A4nser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: