Välkommen till Stasi och KGB land – 41!

Som sagt – Motståndet har bara börjat och fortsätter!

Och det börjar få ekonomiska konsekvenser. Här kommer ett litet exempel. Exemplet kan tyckas oväsentligt och fjuttigt. Men om det här växer och fler företag följer exemplet så får det allvarliga konsekvenser på många områden.

Regeringen brukar ju stolt slå sig för bröstet och hävda att Sverige är en ledande IT-nation och att det är mycket viktigt för nationens framtid att vi sattsar hårt på detta.

Istället risker Sverige att bli ihågkommet som landet som på ”frivillig” väg införde TOTAL massavlysning av dess folk och där spjutspetsföretagen lämnar landet.

Way to go Reinfeldt!

Artikeln finns här.

http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=3-AV_ID=779583,00.html

Uppsalaföretag flyr landet efter FRA-lagen

Det första företagsoffret för den nya FRA-lagen har skördats. Det nystartade företaget Isthecommunity i Uppsala väljer att flytta verksamheten och servrarna till Holland för att undvika att FRA spanar på kunderna.

Vi kan inte låta datatrafiken gå genom Sverige. Det är helt uteslutet. Våra kunder måste känna sig säkra, säger Mikael Westöö på Isthecommunity till UNT.

Att stanna kvar skulle vara som att ha servern i Kina och hur dumt det är förstår nog de flesta.

Företaget som lanserade sin communitysajt för sex veckor sedan tillhandahåller en tjänst där användare gratis kan starta egna communities. Hittills har cirka en halv miljon kronor investerats i projektet och tre utvecklare arbetar med företaget. Målet är att det ska skapas 30 000 nya communities på plattformen de kommande tolv månaderna.

Johannes Nesser

Läs även andra bloggares åsikter om <a href=”http://bloggar.se/om/fri-+och+r%E4ttigheter” rel=”tag”>fri- och rättigheter</a>, <a href=”http://bloggar.se/om/yttrandefrihet” rel=”tag”>yttrandefrihet</a>,<a href=”http://bloggar.se/om/fra” rel=”tag”>fra</a>

Etiketter:

Ett svar to “Välkommen till Stasi och KGB land – 41!”

 1. David Says:

  LÖS FRA-FRÅGAN NU

  Reinfeldt, skaffa kompetenta rådgivare. Koppla av alla de unga naiva personer som du har i din omgivning. Anlita äldre erfarna människor istället. Och kör inte så mycket taktik och trix. Läs tidningar och bloggar. Bilda dig en egen uppfattning. Använd sunt förnuft och lyssna inte på dina partistrateger. De är inte torra bakom öronen.

  Läs två artiklar idag och du har klarat FRA-krisen. Båda skrivna av äldre erfarna personer. Men du måste handla nu. Var inte så förbannat rädd och taktisk.

  HÄR ÄR SVARET PÅ LÖSNINGEN AV DEN POLITISKA FRA-FRÅGAN. VAR SÅ GOD OCH SKÖLJ, HERR REINFELDT!

  http://sydsvenskan.se/opinion/pertohlssonkronika/article350686/Om-det-vore-anglar.html

  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_1492659.svd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: