Välkommen till Stasi och KGB land – 42!

Som sagt – Motståndet har bara börjat och fortsätter!

Och regeringen och FRA verkar bli allt mer desperata. Nu har FRA JK anmält Henrik Alexandersson för det här blogginlägget http://henrikalexandersson.blogspot.com/2008/07/beviset-p-att-fra-lyssnat-i-kabel.html

Som visar vilket kvalificerat trams det hela är. Dessa personer är inget ”yttre hot” eller terrorister som hotar Sverige.

Och det hela blir ju direkt patetiskt då FRA INTE ENS VET ATT DET INTE GÅR ATT ANMÄLA Henrik Alexandersson blogginlägg till JK EFTERSOM DET BAR GÅR om bloggen är grundlagsskyddad eller om anmälan avser den som läckt sekretessbelagd information. Däremot så går det att åtala hos en civil åklagare:

ALLTSÅ DENNA MYNDIGHET, FRA; SOM SKALL ANFÖRTROS ATT MASSAVLYSSNA HELA SVENSKA FOLKET, och som bevisligen läcker, VET INTE ENS VART DE SKALL VÄNDA SIG NÄR DE PÅSTÅR ATT DE VILL SKYDDA EN ”HEMLIG” HANDLING.

Patetiskt och tragekomiskt är inte ens förnamnet.

Mer om detta i Sveriges radios nyhetsinslag nedan:

”16:45 | måndag 28 juli 2008

FRA:s anmälan inget fall för JK

Uppdaterad 17:20

Den anmälan som FRA skickade till JK angående publiceringen av utdrag ur ett hemligstämplat dokument kan ha hamnat på fel bord. Nu menar JK att det inte stämmer att bloggaren är anmäld. Vem anmälan avser är dock inte klart.

Henrik Alexandersson, bloggare

FRA JK-anmäler blogg

Henrik Alexandersson publicerade i sin blogg på torsdagen ett utdrag som påstods visa hur FRA spanat på svenskar med ryska förbindelser under mitten av 1990-talet.

Enligt Henrik Alexandersson bevisar utdraget att FRA ägnat sig åt kabelspaning tolv år innan FRA-lagen klubbades igenom.

– Det visar att FRA har farit med osanning och det visar att FRA bedriver verksamhet mot svenska medborgare som ur alla former av underrättelseperspektiv är betraktad som rent trams.

Dagen efter utdraget publicerats skickade FRA en anmälan till Justitiekanslern. Nu råder förvirring hos JK om varför ärendet har hamnat på deras bord.

Enligt Katarina Berglund-Sigbahn, handläggare i ärendet, kan bara JK ta sig an ärendet om bloggen är grundlagsskyddad eller om anmälan avser den som läckt sekretessbelagd information.

Men enligt Radio och tv-verket är Henrik Alexanderssons blogg inte grundlagsskyddad. Dock kan han fortfarande bli åtalad, men då hos en civil åklagare.

Varken Ingvar Åkesson eller Michaela Dráb som har gjort anmälan har gått att nå.

JK ska nu besluta om en förundersökning ska inledas.”

http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=2218913

Dessutom verkade det råda total förvirring om han skulle gripas eller inre när han i kväll anlände till Sverige. Se http://henrikalexandersson.blogspot.com/2008/07/vaffan-del-3.htmli http://henrikalexandersson.blogspot.com/2008/07/vaffan-de-2.html och http://henrikalexandersson.blogspot.com/2008/07/vaffan.html.

Nå, för att solidarisera mig med Henrik – Många bloggar har redan publicerat dokumentet, jag skulle tippa att det nu har ungefär en tjugofaldig spridning jämfört  med INNAN FRA anmälde Henrik – så tänkte jag göra en variant där jag s.a.s. vänder på steken och publicerar en lista på några av de bloggar och hemsidor som FRA har besökt idag (det är ju bara de som har creeper installerad som syns på denna lista).

Så att FRA får smaka på sin egen medicin s.a.s.

OBS! Klicka på bilden så blir den större:

Läs även andra bloggares åsikter om <a href=”http://bloggar.se/om/fri-+och+r%E4ttigheter” rel=”tag”>fri- och rättigheter</a>, <a href=”http://bloggar.se/om/yttrandefrihet” rel=”tag”>yttrandefrihet</a>,<a href=”http://bloggar.se/om/fra” rel=”tag”>fra</a>

Etiketter:

3 svar to “Välkommen till Stasi och KGB land – 42!”

 1. Patriot Says:

  Tack för detta inlägg och för listan på vilka bloggar FRA-besökt. Håller med. Hur kan FRA vara så omdömeslösa att de ger sig på att fullständigt felaktigt JK-anmäla en blogg som bara repeterar vad som cirklar runt i alla bloggar och på massmedias insändarsidor, i reportage m.m.?

  FRA:s och regeringens agerande blir mer och mer märkligt. Det verkar råda en total härdsmälta på FRA och i Försvarsdepartementet.

  Det ör löjligt att tro att man skall skrämma FRA-medarbetare till tystnad, nuvarande och f.d., genom att göra anmälningar hit och dit. Eftersom JK var fel blir det väl allmän åklagare som efter en polisanmälan sedan skall ta sig an saken för att ge den stor publicitet. Jag har svårt att tro att FRA-chefen är så dum så att han tror att det har någon betydelse om FRA sätter dit just personen Hendrik Alexandersson. Nej, syftet måste vara ett annat.

  Syftet måste vara att skrämma personer som sitter inne med mer information om vad FRA sysslat med under de senaste årtiondena. Information som ännu inte nått allmänheten och de få grävande journalister som kanske är något nytt sensationelllt på spåren. Dessa skall skrämmas till tystnad!

  Det kan parallellt också vara för att visa uppdragsgivaren USA att man gör allt för att skydda FRA:s verksamhet OCKSÅ med lagliga medel. Faran är nämligen stor att USA:s FRA-motsvarigheter (och de är många over there) börjar tröttna på FRA-amatörerna och den svenska regeringens obegripliga klantighet när det gäller hanteringen av FRA-lagen.

  Amerikanska media kan ju till och med få upp ögonen för den svenska FRA-lagen och debatten kring den och börja se sig om i det egna landet och djuplodande kolla den väldiga omfattningen på odemokratiska ingrepp i amerikaners liv under Bushs tid.

  Tänk efter. Det är ju någonting oerhört att FRA har ”signalspanat” i kabel på vanliga svenska medborgare som inte begått något brott utan andast haft kontakter med Sovjetunionen/Ryssland (ingen vet ju hur länge detta ”signalspande” pågått). Denna olagliga spaning har nu legaliserats och gjorts rumsren genom FRA-lagen. Begriper statsministern och försvarsministern verkligen inte vad det handlar om?

  Det är oerhört att en svensk borgerlig regering inte bara nonchalerar demokratiska fri och rättigheter, grundlagen och vanlig anständighet utan också aktivt driver på för att införa Stasi och KGB övervakningsmetoder av en hel befiolkning.

  Vi som älskar Sverige som ett fritt land – och just nu är det merparten av bloggarna som är landets försvar – måste nu visa politiker av alla slag att måttet är rågat. Svenskarna anses vara dumma men så dumma är inte svenskarna att de sväljer FRA-lagen och det jönsiga FRA:s agerande i denna fråga eller regeringens otroligt lögnaktiga manipulerande.

 2. Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Pridedagar: FRA kartlägger bögar och flator!? Says:

  […] Sagor från livbåten, Kommunisternas blogg, Gester…med ord, deep.edition #3, Beta Alfa, UD/RK Samhälls Debatt, Blågrön Röra igen, Fria vingar igen, deep.edition #4, Se till vänster, där går en arab igen, […]

 3. Erik Laakso | På Uppstuds » En ny clown i FRA-debatten Says:

  […] Sagor från livbåten, Kommunisternas blogg, Gester…med ord, deep.edition #3, Beta Alfa, UD/RK Samhälls Debatt, Blågrön Röra igen, Fria vingar igen, deep.edition #4, Se till vänster, där går en arab igen, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: