Välkommen till Stasi och KGB land – 43!

Som sagt – Motståndet har bara börjat och fortsätter! Och här nedan kommer ytterligare ett exempel på hur de politiker i Sveriges riksdag som röstade JA till FRA lagen FORTFARANDE INTE HAR FÖRSTÅTT vilket demokratiskt haveri de har åstadkommit.

Och att våra intälägänta politiker INTE har en aning om hur Internet fungerar eller de tekniska konsekvenserna av deras beslut. Och hur otroligt dåligt pålästa och insatta de var när de röstade JA och därmed med på ”frivillig” väg avskaffa integritetsskyddet och rättsstaten för vanliga medborgare I BROTT MOT grundlagen, Europakonventionen om mänskliga fri- och rättigheter och FN: s deklaration om mänskliga rättigheter.

Vilket ju med all tydlighet har framgått så fort någon har försökt ”förklara” eller försvara beslutet. I det här fallet så handlar det om den moderata riksdagsledamoten Peder Wachtmeister som skriver så här i dagens Södermanlands Nyheter:

” FRA har länge spanat internationellt. Även i fortsättningen ska FRA spana mot utlandet medan det är SÄPO som spanar inrikes. Jag betvivlar att någon skulle ge SÄPO:s uppdrag till FRA, och än mindre att FRA skulle acceptera det eftersom dess framtida existens då skulle riskeras.”

http://www.sn.se/parser.php?sect1=131&sect2=178&id=231526

Om vi nu bortser ett litet, litet tag från HELA DEBATTEN som har varit FÖRE, UNDER och EFTER att riksdagen antog FRA lagen.

Och bortser från FRA: s generaldirektör Ingvar Bagdad Bob Åkessons ALLA uttalanden och utspel etc.

Och bortser från publiceringen av listan med de 103 avlyssnade svenskarna som kom från FRA och levererades till SÄPO, anmälan till datainspektionen, FRA: s anmälan av bloggaren som först publicerade listan med namnen plus andra listor etc. etc.

Och låsas att ALLT DETTA INTE HAR HÄNT OCH INTE DEBATTERATS. Så står det faktiskt så här på FRA: s hemsida ”Frågor och svar om FRA” (dvs. om man kan läsa innantill):

”Vilka får ta del av FRA:s underrättelserapporter?

Svar: FRA:s uppdragsgivare, till exempel regeringen, Försvarsmakten och Säkerhetspolisen.”

http://www.fra.se/omfra_faq.shtml

Och så här står det på FRA: s egen hemsida om ”Uppgifter och uppdragsgivare”:

”FRA:S UPPDRAGSGIVARE

Regeringen

Försvarsmakten

Rikspolisstyrelsen

Inspektionen för strategiska produkter

Tullverket

Försvarets materielverk

Totalförsvarets forskningsinstitut

Krisberedskapsmyndigheten”

http://www.fra.se/omfra_uppgifter.shtml

Och så här står det i den anmälan mot FRA som skickades till datainspektionen:

”Dessa har vidarebefordrats till Säkerhetspolisen i form av skriftlig rapportering i mitten och slutet av 1990-talet.

Av rapportmottagarnas tjänsteanteckningar framgick emellertid att många personer, vars förehavanden och kontakter som FRA regelmässigt rapporterade, inte var föremål för Säkerhetspolisens intresse. Hela materialet gav dessutom intryck av att vara en svepande form av spaning utan tydligt fokus.

När jag vid ett tillfälle anträffade uppgifter om personer i min egen bekantskapskrets blev jag betänksam. Jag beslöt därför att samla på mig uppgifter om enskilda vilka enligt Säpos bedömning inte utgjorde något hot mot rikets säkerhet, och där följaktligen syftet med FRA: s rapportering var oklar.”

Välkommen till Stasi och KGB land – 33!

Och som jag sagt så många gånger tidigare – Visst är det värdiga representanter vi har i riksdagen och regeringen!

Sen ”fastnade” jag för två formuleringar i deras verksamhetsidé:

”För att framgångsrikt uppnå intentionerna i verksamhetsidén måste FRA:

 – ha stabil tillgång till relevant råmaterial

 – känna uppdragsgivarnas behov och ha förmåga till flexibilitet för att kunna uppfylla dessa behov

http://www.fra.se/omfra.shtml

Sug och fundera ett tag på vad DESSA mål för verksamheten egentligen innebär för svenska folkets demokratiska rättigheter, rättsäkerheten och vår integritet.

Se även bl. a. mina inlägg: Välkommen till Stasi och KGB land – 38!Välkommen till Stasi och KGB land – 35!Välkommen till Stasi och KGB land -30!Välkommen till Stasi och KGB land – 29!Välkommen till Stasi och KGB land – 27!Välkommen till Stasi och KGB land – 25!Välkommen till Stasi och KGB land – 24!Välkommen till Stasi och KGB land – 23!Välkommen till Stasi och KGB land – 22!Välkommen till Stasi och KGB land – 21!Välkommen till Stasi och KGB land – 20!Välkommen till Stasi och KGB land – 18!Välkommen till Stasi och KGB land – 16!

Läs även andra bloggares åsikter om <a href=”http://bloggar.se/om/fri-+och+r%E4ttigheter rel=”tag”>fri- och rättigheter</a>, <a href=”http://bloggar.se/om/yttrandefrihet rel=”tag”>yttrandefrihet</a>,<a href=”http://bloggar.se/om/fra rel=”tag”>fra</a>

Etiketter:

2 svar to “Välkommen till Stasi och KGB land – 43!”

  1. Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Sakfelen i moderaternas interna FRA-brev Says:

    […] in the act, Alliansfritt Sverige #3, Mina Moderata Karameller #6, Opassande #6, Opassande #7, UD/RK Samhällsdebatt #3, Mina Moderata Karameller #7, Steve Lando #3, scaber_nestor igen, Carl Melin, Hultins tankegång […]

  2. Välkommen till Stasi och KGB land - 51! « UD/RK Samhälls Debatt Says:

    […] Välkommen till Stasi och KGB land – 35!,  Välkommen till Stasi och KGB land – 39!,  Välkommen till Stasi och KGB land – 43!,  Välkommen till Stasi och KGB land – 44!,  Välkommen till Stasi och KGB land – 48!,  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: