Sverige talar om för Världen hur den borde styras

Biståndsminister Gunilla Carlsson har kallat till ett seminarium den 19 november med titeln: Hur ska världen styras?

JAA, DET STÅR FAKTISKT SÅ ORDAGRANT!

Ehh.. En liten försynt fråga, borde man kanske inte FÖRST lära sig att ”styra” och leda regeringskansliet med alla dess departement? Vilket man INTE gör idag. Jag vet, jag jobbar där och jag ser lysande pedagogiska exempel varje dag på hur man INTE skall leda och styra ett regeringskansli.

Och behandla sina medarbetare.

Därefter så kanske det vore klädsamt om de klarade av att styra och leda Sverige på ett någorlunda vettigt sätt. Vilket de inte gör. Bara ett litet, litet exempel – FRA lagen.

INNAN man går ut och TALAR OM FÖR VÄRLDEN HUR DEN BORDE STYRAS.

Man vet inte om man skall skratta eller gråta åt denna så totalt naiva och typiskt svenska beskäftiga besserwisser attityd.

En annan eminent deltagare i detta seminarium som är avsett att sprida civilisationens ljus till ”infödingarna” är Jan O Karlsson (S), f.d. Politiskt sakkunnig, biståndsminister och migrationsminister, EU Politruk m.m.

Ni vet han som ordnade stora privata fester och sedan drog av dem på skatten. Och som tack för 5 ½ års EU ”arbete” fick ett blygsamt SKATTEFRI avgångsvederlag från EU på 80 000 kr i månaden (plus pension). Plus full statsråds lön (då 43 000 kronor i månaden EFTER skatt) m.m.

Han har även bidragit med sådana odödliga citat som: ”Jag har svårt att intellektuellt ta ställning till frågan, så jag tar istället svaret på förra frågan en gång till.” Och ”Det får inte handla om någon inställning att hjälpa negrer.”

Han var ledamot av Europeiska revisionsrätten 1995-2001, (ordförande 1999-2001). Under dessa år försnillades åtskilliga miljarder euros (vi pratar om sisådär 50-60 miljarder kr) av biståndsmedel och projektpengar etc. Men inget av detta klarades upp av revisionsrätten eller fälldes av OLAF.

Den som klarade upp det (åtminstone en liten del) var holländaren Paul van Buitenen som var revisor vid EU.

Ni vet han som avslöjade alla skandaler så att EU Kommissionen tvingades avgå 1999. Och som en konsekvens av detta ädla handlande så fick han sparken, hotades och förföljdes av EU byråkrater.

Ja EU Kommissionen var till och med så ”vänlig” att man betalade rättshjälp åt de EU-tjänstemän som kände sig kränkta, (dvs. att de hade blivit avslöjade med att fiffla), av van Buitenens bok ”Kamp för Europa” som han skrev efteråt och därför stämde honom.

Så går det till i den tjusiga EU världen som den politiska eliten vurmar så för.

Han hade då i flera år försökt den officiella (interna) vägen att påtala alla dessa förskingrade pengar, mutor m.m. till Jan O Karlssons revisionsrätt. Utan något som helst resultat eller reaktion.

Så nog har de ett och annat att lära ut till världen. Men jag vet inte om det var ”det” som var tanken?

Inbjudan finns här:

http://www.newsdesk.se/pressroom/globalutmaning/pressrelease/view/hur-ska-vaerlden-styras-seminarium-med-bistaandsministern-19-11-253179

Paul van Buitenen utsågs till årets europé 1999 för sina avslöjanden om missförhållanden i EU och har fortsatt sin kamp mot korruptionen inom EU.

http://www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=109&Itemid=98

http://www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=1393&Itemid=98

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

5 svar to “Sverige talar om för Världen hur den borde styras”

 1. Varningens finger Says:

  Tack Sophia. Du jobbar i regeringskansliet och kan se skiten från insidan. Håller helt med om allt du skriver. Kan man inte under sossetiden och nu under Allianstiden sköta de egna departementen och persononalen där skall man inte gapa och inbilla någon hur världen skall styras. Det är löjligt. Det börjar likna Smålandsposten som en gång i tiden höjde ett varningens finger från de djupa skogarna där nere och utropade i en ledare att man varnat Bismarck! Musen som röt.

  Det meddelades idag på BBC att bensin och oljepriserna förmodligen kommer att höjas därför att man väntar en ovanligt kall vinter i USA. Global warming? I samma TV-program talades det om att isen smälter i arktis och sedan visades samma gamla bilder på isbjrörnar som simmar i vatten och några sälar som hasar sig fram på en smältande isflak.

  Man blir bara så förbannat trött på all ohederlighet i global warming-sammanhang. Tack vare bloggarna är vi inte alla förda bakom ljuset.

  Hur skulle det vara om biståndministern Carlsson började med att tala om för världen bluffen med att det inte finns någon global warming som påverkas eller kan påverkas av människans koldioxidutsläpp? Vi går t o m mot en kanske kallare period framöver. Fii f-n för dessa lögnaktiga politiker som inte tar sitt ansvar trots att all information finns som motsäger IPPC och Al Gore. Var är den offentliga debatten?

 2. sophiaalbertina Says:

  Varningens finger,

  Egentligen är det värre än så. Vad de flesta inte tänker på är följande:

  Det är DETTA regeringskansli (med riksdagen) som stiftar lagar och inför förordningar MED STRAFFANSVAR vad det gäller arbetsmiljö, arbetslagstiftning etc. för företag, organisationer och myndigheter i Sverige.

  Som man alltså själva struntar i. Man bryter alltså mot de lagar och förordningar som man SJÄLV har infört.

  Hyckleriet blir närmast groteskt i sina proportioner.

  Det är kanske detta som man vill lära ut till världen.

  Vad det gäller hela Global Warming Hysterin och massmedias, politikers ansvar se min kommentar:
  https://uddebatt.wordpress.com/2008/11/10/the-uncertainties-of-climate-science/#comment-4452

 3. Självgodhetens rike « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] By sophiaalbertina Som ett komplement till mitt inlägg Sverige talar om för Världen hur den borde styras kommer här ett citat från ett inlägg Hax gör på sin blogg […]

 4. EU – The inner game and the Corruption that Cost £684 931,5 per hour EVERY hour EVERY day EVERY year. And is increasing. « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] Sverige talar om för Världen hur den borde styras […]

 5. Den svenska utrikesförvaltningens död « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] Sverige talar om för Världen hur den borde styras […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: