Vindkraften som en mycket, mycket dyr bergochdalbana med liten effekt – 3

Som en uppföljning av mitt tidigare inlägg Vindkraften som en mycket, mycket dyr bergochdalbana med liten effekt och Vindkraften som en mycket, mycket dyr bergochdalbana med liten effekt – 2 kommer här ytterligare en uppdatering:

Det blir bara ”Bättre” och ”Bättre”!

Idag den 8 december så är den SAMLADE EFFEKTEN FRÅN DE SVENSKA VINDKRAFTVERKEN 6 %.

Jäpp HELA 6%!

Dvs. PÅ BARA EN DAG SÅ HAR EFFEKTEN MINSKAT MED 33%!

2008-12-08_185156

Om det fortsätter i den här takten så finns det inge effekt ALLS om 3 dagar.

Se det var ett värdigt alternativ som skall ”rädda” vår energiförsörjning.

Och till detta ovärdiga spektakel så måste vi skattebetalare bidra med mycket stora summor i direkta subventioner, skatter och bidrag.

Det verkar vara en ”lysande” ide och geschäft att starta vindkraftverk – massor med bidrag och man behöver knappt leverera någon el.

Jäpp – Där har vi det ”Gröna” Alternativet

2008-12-08_185355

Läs även andra bloggares åsikter om <a href=”http://bloggar.se/om/milj%F6 rel=”tag”>miljö</a> 

Etiketter:

7 svar to “Vindkraften som en mycket, mycket dyr bergochdalbana med liten effekt – 3”

 1. Magnus A Says:

  Haha! Maud Olofsson skulle få lön efter vindkraftens output. Hon säger ju de nominella siffrorna, och när vindkraften ger det så ska hon få full lön. Just nu ska hon få 6 %. 🙂

 2. sophiaalbertina Says:

  Låter som en bra ide. Om det fortsätter i den här stilen så är hon mycket snart nere på 0%. Men hon har ju alltid sin politiker pension att leva på.

  Och varför inte införa denna lönesättning för våra kära ledamöter i Riksdagen. Då kanske det blev lite mera verklighetsanpassning – man kan ju alltid hoppas.

 3. Vindkraften – En MINSKNING med 98 % på 3 dagar! « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] liten effekt – 5,  Vindkraften som en mycket, mycket dyr bergochdalbana med liten effekt – 4,  Vindkraften som en mycket, mycket dyr bergochdalbana med liten effekt – 3,  Vindkraften som en mycket, mycket dyr bergochdalbana med liten effekt – 2,  Vindkraften som en […]

 4. Vindkraften som en mycket, mycket dyr bergochdalbana med liten effekt – 11 « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] liten effekt – 5,  Vindkraften som en mycket, mycket dyr bergochdalbana med liten effekt – 4,  Vindkraften som en mycket, mycket dyr bergochdalbana med liten effekt – 3,  Vindkraften som en mycket, mycket dyr bergochdalbana med liten effekt – 2,  Vindkraften som en […]

 5. Helge Svensson Says:

  VINDKRAFT INTE ALLS MILJÖVÄNLIG

  Det råder stor missuppfattning om vad vindkraft är. Lobbygrupper understödda av ekonomiska intressenter har lång tid oemotsagda fått informera allmänheten och pressen om vindkraftens förträfflighet. Politiker särskilt inom gröna sektorn har svalt all denna information helt okritiskt. Ibland på grund av okunnighet och ibland för att vinna röster bland människor som tagit lobbygruppernas information till sig.

  Verkligheten är att vindkraft levererar en mycket liten del av vårt elbehov (1%) en helt försumbar mängd som vi mycket enkelt skulle kunna spara genom ett mera genomtänkt sätt att förbruka elenergi.

  Det största problemet är att elenergin är av mycket dålig kvalité. Energiproduktionen från vindkraftverk följer helt den vinden som för tillfället råder och kan inom några sekunder variera från 100-50 % samt långa tider helt utebli vid vindstilla eller vind över 25 M/sek. Samtidigt är det så att den el som vi förbrukar måste produceras i samma ögonblick som vi förbrukar den. Det finns inga möjligheter att lagra energi i de mängder som vi talar om här. Att lagra i batterier eller liknande går inte annat än i mycket små mängder för att driva en TV eller liknande under några timmar.

  Vi kan inte ha en varierande ström i våra eluttag för då blinkar ljuset, datorer slås ut mm. Vi har alltså inte någon praktisk nytta av en varierande ström i våra eluttag. Något annat kraftverk måste således leverera en sk.reglereffekt för att strömmen i våra vägguttag skall bli användbar.
  Vattenkraftverk eller kärnkraftverks elproduktion kan inte så snabbt regleras för att följa vindkraftens hastigt ändrade elproduktion och ”jämna ut” den oregelbundna produktionen till en användbar ström i våra eluttag. För närvarande är det bara kolktaft, gasturbiner eller möjligen dieselkraftverk som kan klara detta.

  Alla förstår ju att alla eventuella miljövinster äts upp med råge av den sk.reglerkraft som måste produceras för att serva vindkraftverken.

  Till detta kommer att vår landskapsbild störs otroligt av dessa roterande mekanon utspridda i Sveriges vackra land där vi annars inte får bygga ett hus som sticker över omgivande bebyggelse. Rörliga friluftslivet har berövats tusentals kvadratkilometer av natur. Vem vill riskera att få nedfallande isflak, snösjok, maskindelar eller ihjälslagna fåglar på sig.

  Vi vet att tusentals fåglar får sätta livet till varje år. Mängder av Getter har dött av utmattning sedan de inte kunnat sova för oljudet från vkv. Övrigt djurliv vet vi inget om hur det påverkas. Vad vi vet är att många människor mår dåligt av en förstörd utsikt från sitt fönster.

  Där man tidigare såg en bergskedja, skog, åkrar eller en havshorisont ser man numera bara roterande mekanon.

 6. Maja Says:

  Mitt i prick!
  Va bra att någon vågar säga det många politiker inte vågar säga.

 7. Record cold and snow in November – Wind Power at 12% output « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […]   Vindkraften som en mycket, mycket dyr bergochdalbana med liten effekt – 3,  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: