Välkommen till Stasi och KGB land DAG 5 forts.

Tyvärr så gäller fortfarande denna varning dag 5:

 varning-2

Som ett utmärkt komplement till mitt inlägg Välkommen till Stasi och KGB land DAG 4 kommer här  Badlands Hyenas kommentar:

http://badlandshyena.wordpress.com/2009/01/05/cyberkrig-mot-medborgare/

 Cyberkrig mot medborgare

5 januari 2009 ·

Engelsk polis ska få hacka sig in i datorer utan att behöva söka tillstånd, rapporterar Times (via HAX). Även franska, tyska och andra länders poliser inom EU kan begära att brittiska kollegor tar sig in i misstänkta datorer.

Vi är på tankesmedjan Limbo oroade för följderna om polismakten begränsas på detta sätt och anser att vilken polisman som helst inom EU ska få möjlighet att ta sig in i vilken dator som helst inom unionen, utan att först behöva kontakta polisen i det aktuella landet.

Polisen ska få skicka e-post med virus som möjliggör övervakning. Givetvis bör även virus som ”ställer till det” få skickas ut till välkända kriminella och andra individer som rent allmänt är besvärliga och exempelvis skickar brev till riksdagsmän som under anti-FRA-kampanjen sommaren 2008.

Nu när stora krig tack vare EU undvikits i Europa sedan 1945 är det dags att inse att vår fiende inte finns i andra länder. Vi är alla bröder och systrar inom EU. I stället finns fienden mitt ibland oss. Låt oss tala klarspråk: det är medborgarna som orsakar problemen. Och vi inom den femprocentiga storstadseliten måste ta vårt ansvar och övervaka och, vid behov, utöva cyberkrig mot de skyldiga.

De våldsresurser och den spionageverksamhet som tidigare använts mot yttre fiender riskerar att hamna i träda vilket kan leda till förlorade arbetstillfällen. Därför är det inte bara nödvändigt utan helt oundvikligt att vi riktar resurserna inåt.

Inget svetsar samman ett land som ett krig, brukar man säga. Med ständig övervakning och e-krig mot medborgarna kommer EU att svetsas samman. Äntligen blir vi alla européer och kan därmed äta en baguette på ett utekafé även i Sverige.

 Klaus-Dieter Fliik

Läs även andra bloggares åsikter om <a href=”http://bloggar.se/om/fri-+och+r%E4ttigheter rel=”tag”>fri- och rättigheter</a>, <a href=”http://bloggar.se/om/yttrandefrihet rel=”tag”>yttrandefrihet</a>,<a href=”http://bloggar.se/om/fra rel=”tag”>fra</a>

Etiketter:

Ett svar to “Välkommen till Stasi och KGB land DAG 5 forts.”

  1. Välkommen till Stasi och KGB land DAG 109 - IPRED och en Upphovs- och Copyrightlagstiftning som har blivit absurd för konsumenterna « UD/RK Samhälls Debatt Says:

    […] Välkommen till Stasi och KGB land DAG 5 forts. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: