Välkommen till Stasi och KGB land DAG 35

Tyvärr så gäller fortfarande denna varning dag 35 och värre blir det:

varning-2

Från och med 00:00:01 den 1 januari 2009 så lever vi i ett land med en TOTAL OFFICIELL MASSAVLYSNING a la Stasi och KGB.

Tack vare våra intälägänta politiker som har, i brott mot grundlagen, sålt ut allt vad fri- och rättigheter, och rättssäkerhet heter.

Så här skrev Eva Rundkvist, ordförande för socialdemokraterna i Upplands Väsby angående kritiken mot FRA lagen:

http://evarundkvist.blogspot.com/2009/02/sondag-kommer-fore-mandag.html

Hela debatten känns i alla bemärkelser en smula nattstånden.

 Jag har i alla fall dunderkoll på halva min bekantskapskrets, minut för minut. Det har säkert världens säkerhetstjänster också, med eller utan signalspaning.

Skillnaden, men det är knivigare att ta till sig kanske, är att redskapet signalspaning kan vara ett skydd mot yttre hot. Givet att svenska myndigheter kan använda det.

Och då tänker jag nog inte riktigt på den lede ryssen som alla mossiga tyckare tror, utan de tiotusentals kapade datorer som kan användas i terrorsyfte och riktas simultant mot exempelvis svenska finansiella betalsystem.

För att ta ett enda exempel i raden.

Själv undrar jag bara:

Vem betalar Alexandersson och hans kompisar. För det de gör kostar pengar. Inte den lede ryssen väl?

Intresset ljuger sällan.”

Läs detta uttalande en gång till.

Och begrunda att detta är hur en ledande socialdemokrat ser på all debatt och kritik som varit mot hur våra ”folkvalda” sålt ut allt vad fri- och rättigheter heter.

Hon anklagar alltså försåtligt alla som kritiserat FRA lagen för att vara ”köpta” av den lede fi.

En dag senare ”tvingades” hon ta tillbaka det hela och be om ursäkt. Men det är på det där raljanta politiska sättet ”härtill är jag nöd och tvungen”, där ”ursäkten” snarare förstärker förolämpningen.

Och här kommer det ”roliga”. Eva Rundkvist jobbar som kommunikationsstrateg och webbsidesansvarig på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Som skapades genom en sammanslagning av Räddningsverket, Krisberedskapsmyndigheten och Styrelsen för psykologiskt försvar.

Innan dess så jobbade hon i sekretariatet på MSB-kommittén som låg bakom denna förändring.

Hallå!? Är det någon vaken?

Ok, jag tar det än gång till.

Socialdemokraten Eva Rundkvist jobbar som kommunikationsstrategmyndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Alltså den myndighet som skall ”värna” oss medborgare i händelse av olika kriser.

 Så här står det på kommittens hemsida:

”MSB är en sammanhållen mångfacetterad myndighet med ansvar för allt från vardagsolyckor till katastrofhantering och krisberedskap.

MSB ska värna befolkningens liv och hälsa, samhällets funktionalitet samt förmågan att upprätthålla grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet samt mänskliga fri- och rättigheter.

MSB ska leda och driva det gemensamma arbetet för ett stärkt samhällskydd och en god beredskap där alla tar ansvar. För att lyckas ska MSB vara en öppen, kompetent och drivande myndighet med fokus på individen och samhället.”

http://www.sou.gov.se/msb/

http://msbkommitten.blogspot.com/

Som sagt ” förmågan att upprätthålla grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet samt mänskliga fri- och rättigheter.”

Yes box, det har vi just sett ett lysande exempel på eller hur!

Är det någon mer än jag som känner ett ”mycket stort förtroende” för denna myndighets kompetens? Och dess sätt att värna våra ”grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet samt mänskliga fri- och rättigheter.”

Som sagt det är ”värdiga” representanter vi har i våra partier. Och visst är det tryggt med sådana representanter i ledningen för Myndigheten för SAMHÄLLSSKYDD och BEREDSKAP!

Som ”värnar” våra intressen.

Läs även:

Vi blev lurade!

FRA-lagen kommer fortfarande, med eller utan de aviserade ändringarna, att utgöra den största nedmontering av grundläggande fri- och rättigheter som Sverige sett i modern tid.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article4313534.ab

Läs även andra bloggares åsikter om <a href=”http://bloggar.se/om/fri-+och+r%E4ttigheter rel=”tag”>fri- och rättigheter</a>, <a href=”http://bloggar.se/om/yttrandefrihet rel=”tag”>yttrandefrihet</a>,<a href=”http://bloggar.se/om/fra rel=”tag”>fra</a>

Annonser

Etiketter:

2 svar to “Välkommen till Stasi och KGB land DAG 35”

  1. Välkommen till Stasi och KGB land DAG 41 - Kriget mot kunderna och medborgarna « UD/RK Samhälls Debatt Says:

    […] ett komplement till mitt inlägg Välkommen till Stasi och KGB land DAG 35, kommer här mera om IPRED och våra intälägänta […]

  2. Välkommen till Stasi och KGB land DAG 109 - IPRED och en Upphovs- och Copyrightlagstiftning som har blivit absurd för konsumenterna « UD/RK Samhälls Debatt Says:

    […] Välkommen till Stasi och KGB land DAG 35 […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: